Vrijwilligers gezocht voor WK en EK jeugd

Lausanne (Zwitserland), 17 februari 2023. Voor de komende wereldkampioenschappen jeugdviertallen (zie ons artikel van 11 februari) en de eraan voorafgaande Europese jeugdparenkampioenschappen zoeken de organiserende WBF en EBL vrijwilligers: BBO-operators, caddy’s, chauffeurs, opbouwers, opruimers en andere verleners van hand‑ en spandiensten. Belangstellenden kunnen zich per e‑mail wenden tot hoofdorganisator Marc van Beijsterveldt, die vanaf 1 april niet meer bij de NBB werkt (zie ook ons artikel van 4 november). De NBB is ook overigens niet officieel bij deze evenementen betrokken.

De wereldkampioenschappen jeugdviertallen voor landenteams vinden plaats van maandag 31 juli tot en met maandag 7 augustus. Bij de Europese jeugdkampioenschappen vorig jaar heeft Nederland zich geplaatst voor alle categorieën: U31 ‘oudere jongeren’, U26 ‘junioren’, U26W ‘meisjes’, U21 ‘aspiranten’ en U16 ‘pupillen’ (zie ook ons artikel van 26 juli). Maximaal twee spelers per team mogen maximaal een jaar ouder zijn dan de toegestane leeftijdsgrens.

De transnationale Europese jeugdparenkampioenschappen vinden plaats van dinsdag 25 juli tot en met zaterdag 29 juli. Alle genoemde kampioenschappen worden gehouden te Veldhoven (bij Eindhoven) in conferentiecentrum Koningshof.