Forum 2023-3 Probleem 3

Probleem 3. W/OW

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1SA
2heart icon
??
1SA is 15-17.

spade icon H 6 5 4 heart icondiamond icon B 9 5 4 club icon V B 10 5 4

Je bod?

Naam Antwoord Commentaar
Arnold Smeulders 2 SA Lebensohl, zwak. Te zwak voor DBL: deze kleur niet, puntmeerderheid, andere M.
Chretienne Wiessing 2 SA Wij spelen Lebensohl, dus via 2SA -3 klaveren, ga ik 3 schoppen bieden. Dit belooft schoppen en 8-11 punten.
Jan Wolthuis 2 SA Buiten de harten om heb ik 7 verliezers en een manche is daarom kansrijk. Ik bied eerst 2SA tbv de klavers en daarna 3Sch.
Han Hoogeveen 3 heart icon Met deze kwetsbaarheid zal Oost wel een goede kleur hebben, dus onze punten werken: dat rechtvaardigt actie met deze hand. Ik vraag nadere informatie aan mijn maat. Doublet is straf bij mij.
paul wauters 3 heart icon Doublet spelen wij als straf dus dat kan niet. 3 harten vraagt om 4 kaart schoppen. Als partner geen 4 kaart schoppen heeft biedt hij 3 SA, wat ik corrigeer naar 4 klaver. Op 3 schoppen verhoog ik naar 4 sch.
Bart Hoekstra 3 diamond icon Bieden is gevaarlijk maar passen nog veel meer. Ik bied 3ruiten (Rubensohl) om mijn 4krt schoppen aan te geven. Als partner 3harten biedt (4krt schoppen met stop) dan bied ik 3schoppen. Over 3schoppen bij partner (4krt schoppen zonder stop) zeg ik pas. (Hoewel ik dan toch de neiging heb, omdat al mijn kaarten werken om een manche te bieden maar dat is nu niet het probleem). Over 3sa (harten stop zonder 4krt schoppen) pas ik ook en hoop ik er het beste van.
Jaap Hazewinkel 3 diamond icon T-lebensohl of 3ha lebensohl. Belooft een 4-kaart sch met inviterende waarden. Mooi toch?
Roelof de Vrij 3 diamond icon Rubensohl. Geeft 4-krt schoppen aan. Op 3 schoppen bied ik 4, op 3SA pas ik en hoop dat mijn klaveren goed zijn voor de 9de slag.
Edwin Maes Doublet Wat anders?
Gerbrand Hop Doublet Als maat alleen past met KQj5e tegen komt het goed
Henk van Doren Doublet We spelen negatieve doubletten op een volgbod na 1SA als dit een echte kleur aangeeft. Het vervolg van het bieden is interessanter – als de maat een echte fit heeft, wil je al snel een manche spelen.
Jaap Stomphorst Doublet Blijft tricky met 9 troeven bij de vijand als maat een dubieuze pas heeft. Alternatief zie ik niet
Jan Talmon Doublet Ik wil wel een kleur spelen. En als partner 2 SA biedt, dan moet ik wel passen, maar dan heeft zij wel een goede ha stop.
Joop Belderok Doublet Ik speel in deze situatie Rubinsohl. Je kunt dan 3 ruiten overwegen (vraagt naar 4-krt schoppen) maar daarvoor lijkt deze hand te zwak. Als partner geen 4-krt heeft zal hij al gauw 3 SA bieden en dat lijkt niet erg kansrijk. En om dan nog met 4 klaveren te vervolgen is vragen om problemen. Dus dan maar doublet in de hoop een fit te vinden.
Kees-Jan Doublet Negatief doublet. Maat zal niet snel passen met hartens tegen, want hij zit voor de hartenbieder.
Niels de Bruin Doublet take out, partner zal niet snel passen met 4- of 5kaart harten.
Pieter-Bas de Bruijn Doublet Negatief doublet. Als partner een kleur biedt inviteer ik voor de manche, na 2SA bied ik 3♣.
Pieter-Bas de Bruijn Doublet Negatief doublet (Combisohl). Als partner ♠ of ♣ biedt ga ik inviteren voor de manche, op 3♦ pas ik.
Remko Rankenberg Doublet
Rob Doublet Er is een risico dat partner past en daar word je niet blij van met je zachte waarden.
Ronald Lokers Doublet Takeout. 3S hoog ik op naar 4, op ieder ander bod pas ik.
Theo den Haan Doublet
Henri Maarse Pas Wat zou ik in deze situatie graag een doublet als take out willen spelen, maar dat speel ik niet. Elk ander bod dan pas of dbl lijkt me gokwerk.