Verantwoording

Eerder kon je op deze site lezen dat een bondsmedewerker verdacht werd van vals spel, dat er een serieuze onderzoekscommissie op de zaak werd gezet en dat de hoofdrolspeler heeft bekend en is ontslagen.

IMP reconstrueert de zaak. In IMP 2024-3 (verschijningsdatum half april) kun je lezen over de klacht die de aanleiding was tot het onderzoek. Ook op de website zullen we nieuwsberichten en artikelen plaatsen.

De NBB is begrijpelijkerwijs terughoudend met het publiceren van de naam van de hoofdrolspeler. De redactie van IMP heeft besloten de betrokkene wel bij naam te noemen. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is bij een grote groep bridgers bekend om wie het gaat. IMP geeft de voorkeur aan openheid voor iedereen. In de tweede plaats zijn wij van plan om spellen te publiceren die de betrokkene heeft gespeeld. Het is gekunsteld om één of meer spelers te anonimiseren, te meer daar niet al te ingewikkeld is om te achterhalen wie het betreft.

Vandaag hebben alle captains van de teams in de Eerste Divisie bericht gekregen dat APIH Buiten uit de competitie is gehaald. Alle tegenstanders hebben 10 VP’s gekregen in de wedstrijd tegen dit team. Dit heeft onder meer geresulteerd in een nieuwe kampioen.

Wij hebben besloten een eerder nieuwsbericht over de competitie te updaten, maar niet te verwijderen. Binnenkort lees je meer over deze opmerkelijke zaak.