Update: APIH Buiten uit de competitie genomen

Oorspronkelijke titel: APIH Buiten verrassend gepromoveerd naar MK

Utrecht 14 januari 2024, Eerste Divisie Viertallen; slotdag

De grote verrassing In de ED Viertallen was het team van APIH Buiten 1 (Ad Cosijn, Berend Moltmaker, Han Hoogeveen, Han Wienbelt, Jan Vos, Wietske van Zwol). Een vriendengroep met feitelijk maar twee wedstrijdspelers: Ad Cosijn en Wietske van Zwol. Iedereen speelt precies hetzelfde systeem (Saaie Klaveren) en per wedstrijddag speelt men in verschillende, steeds wisselende opstellingen. Vorig jaar via een enorme score op de laatste dag van de Tweede Divisie verrassend gepromoveerd, dit seizoen succesvol in de Eerste Divisie en meteen als tweede gepromoveerd naar de Meesterklasse. Een onwaarschijnlijke en (voor het hele team) ongelooflijke prestatie. Ad Cosijn eindigde in de Butlerstand met twee verschillende partners op plaats 1 en 2!

Aan kop van de Eerste Divisie eindige BC De Zeerob 1 (Ad van ’t Hoenderdal, Evert Benthem, Hans Weerkamp, Harm Everts, Ingmar Beijl, Rieks Mulder), derde werd BC 70-1 (Adriaan Lucassen, Bert Berkers, Jan Verhees, Paul Cardwell, Tim van den Bos) dat op de valreep de promotie wegkaapte voor de neus van BC Theseus 1.

Zie voor de volledige uitslag de uitslagensite van de NBB.

Update 23 februari: De NBB heeft besloten APIH Buiten uit de competitie te halen wegens een bekentenis van valsspel door Ad Cosijn. BC Theseus 1 (Niek Brink – Peter Keller, Erik Klepke – Stan Schreuder, Steve De Roos – Steven De Donder) is de kampioen. BC De Zeerob 1 en BC 70-1 promoveren nog steeds.