WK landenteams in Marrakesh

Marrakesh (Marokko), 17 augustus 2023. Zaterdag beginnen de 46e wereldkampioenschappen voor landenteams. Die duren tot en met zaterdag 2 september en vinden plaats in het Mövenpick (foto) te Marrakesh, Marokko. Er zijn vier categorieën: open teams om de Bermuda Bowl, vrouwenteams om de Venice Cup, seniorenteams om de d’Orsi Trophy en gemengde teams om de Wuhan Cup. Ook zijn er wedstrijden voor transnationale open teams, maar die leveren geen wereldkampioenen op.

Alle categorieën spelen een volledige round robin met wedstrijden van zestien spellen, gevolgd door play‑offs op basis van knock‑out. Bij deze laatste vindt het bieden plaats via tablets.

Nederland doet mee aan de strijd om de Bermuda Bowl (open) met een team bestaande uit Berend van den Bos & Joris van Lankveld, Danny Molenaar & Tim Verbeek en Bauke Muller & Simon de Wijs met captain Gert-Jan Ros en coach Ton Bakkeren (zie ook op de NBB-website). Nederland strijdt ook om de d’Orsi Trophy (senioren). Voor de Venice Cup (vrouwen) en de Wuhan Cup (gemengd) heeft ons land zich niet geplaatst.

Uiteraard zal IMP berichten over resultaten en hopelijk successen van Nederlanders. In Marrakesh is het één uur vroeger dan in Nederland.