Vergelijk je scores met een topper op IntoBridge.com

advertorial

Je kunt dagelijks 7 gratis spellen spelen op IntoBridge.com. De scoringswijze op deze Engelstalige website is ‘board a match’, wat inhoudt dat het niet uitmaakt hoeveel je op een spel scoort, zolang het maar meer is dan je (enige) tegenstander. Je ziet ook tegen wie je speelt en hoeveel punten deze al heeft verzameld. Na verloop van tijd, stijg je op de ladder (als het goed is!) en kom je tegen mensen die ongeveer evenveel punten hebben als jij. De tegenstanders worden daarmee steeds sterker, wat het spel echt leuker maakt. Je wint of verliest punten en bij gelijk spel is er geen score. Staat je tegenstander flink hoger op de ladder dan verdien je bij winst extra punten. Datzelfde geldt wanneer je van iemand verliest die flink lager staat. Partner noord en ow zijn robots. Die verdedigen vaak vreselijk goed. Elke dag worden er nieuwe updates uitgevoerd (je kunt rare dingen melden en daarmee sta ik wél op de eerste plek!) zodat de computer (LIA) steeds beter wordt in bieden en spelen. Deze knop vind je na elk spel rechtsboven op de pagina:

Even een profiel aanmaken is ook eenvoudig. Daarna kun je linksboven bij de drie streepjes een biedsysteem uitkiezen (zie de afbeelding hieronder).

Vink dan direct je ‘bevestiging bij het bieden’ aan. Dan zie je wat een bod betekent voordat je het daadwerkelijk doet. Erg makkelijk, vooral als je het systeem van Gavin Wolpert speelt: Gavin’s Master Series Full. Bevestigen bij het spelen van een kaart vind ik persoonlijk erg irritant dus dat heb ik uit staan.

Sinds een paar weken heeft IntoBridge een geweldig leuke optie. Elke dag heeft een topspeler vijf spellen vooraf gespeeld en daarvan een opname gemaakt. Tijdens het bieden en spelen, wordt er hardop gedacht wat het allemaal erg leuk maakt. Het filmpje is uiteraard pas zichtbaar nadat je de vijf spellen hebt gespeeld. Er komen allerlei toppers voorbij, tegen wie je het mag opnemen en op maandag 24 juni kun je zelfs 5 spellen tegen mij spelen (de echte toppers waren op). Heb je een gelijkspel dan verdien je 5 punten en bij winst zelfs 10. Verlies je het board dan kost het je geen punten. Ideaal dus om hoger op de ladder te komen, die elke drie maanden wordt ververst. Dit betekent dat iedereen dan weer een diamond icon7 is. En de race om zo hoog mogelijk op te klimmen weer is begonnen. De Nederlander die het hoogst op de ladder staat is te vinden op plek 10: Onno Eskes. De cijfers van Onno vind je hieronder:

Zelf probeer ik van de 17e plek nog iets omhoog te komen, maar mijn winstpercentage is beduidend lager:

Ik verlies iets meer dan 1 op de 4 spellen (26%). Ook kan ik zien hoe de spellen die ik tegen Onno heb gespeeld zijn afgelopen (die kan ik maar beter niet te vaak tegenkomen):

Uiteraard kan ik direct na een spel kijken (results) hoe mijn tegenstander geboden heeft en slag voor slag zien hoe hij gespeeld heeft en waarom hij het beter of slechter deed. IntoBridge is bezig de website in het Nederlands te vertalen en dat gaat hen veel abonnees opleveren, vermoed ik. Op dit moment zijn er 4.000 spelers actief en ik verwacht dat dit aantal snel zal groeien. Speel morgen 5 spellen tegen mij en bekijk daarna mijn analyse. Leuk als je een bericht achterlaat (graag spelnummer vermelden waar het over gaat).