Help, de computer speelt gemeen!

Als je tegen LIA speelt, de computer van IntoBridge, dan vergaat het lachen je snel. Deze computer tikt namelijk met regelmaat je secce heer of vrouw dubbel uit de boom. De berekeningen die LIA daarbij maakt, duren een splitseconde. Daar waar jij of ik nog wel eens even moeten nadenken voordat we een beetje een plan hebben bedacht, vindt LIA dat zonde van de tijd. Als ze een contract kan claimen, is ze er ook als de kippen bij. “Geen getreuzel, volgende spel”, hoor je haar denken. Ik heb die claims met regelmaat geweigerd, meestal omdat ik gefrustreerd was dat ze alweer een lastig contract in 50 seconden had binnen weten te slepen. Al snel wordt dan duidelijk dat dit slechts uitstel van executie is. LIA’s claims zijn namelijk van beton en als jij (nog) niet doorhebt dat het echt klopt, dan wordt er geen arbiter geroepen, maar speelt ze het contract alsnog verder af, tot jij het wel ziet.

Maar gisterenavond werd haar claim mij echt te gortig:

West werd vrij vlot leider in 6heart icon, zonder dat wij hadden tussengeboden. Noord kwam uit met diamond iconH voor diamond iconA op tafel. In slag twee speelde oost heart iconH uit dummy voor mijn secce aas. Ik vervolgde met diamond iconB waarna west introefde met heart icon9 en direct daarbij claimde.

Heej, dacht ik. Stel dat ik een negenkaart ruiten heb, dan komt jouw claim niet door de keuring. Partner heeft heart icon10 nog en troeft dan vrolijk over. Echt irritant, zo’n claim. En trouwens, west heeft nog een verliezer in klaveren en als je claimt, mogen wij uitleggen over wie je gaat snijden. Ik ben het nu zat en weiger de claim. Tja, en wat doet west dan? Die trekt troef en snijdt jouw club iconV er even uit (als er iemand een claim weigert is dat een mens en niet een (mede)computer)? Nee, juist niet. LIA haalt de laatste troef en snijdt dan club iconV over mijn partner. Dit is hét bewijs dat LIA niet gemeen speelt, maar gewoon meestal heel goed.

Uiteraard heb ik de programmeur een BUG-bericht gestuurd zodat deze foute claimmaniertjes eruit kunnen worden gehaald.

LIA speelt echt goed en wordt elke week beter. Binnenkort worden er ook Nederlandse systeemkaarten geïmplementeerd, dus kun je mogelijk Standaard Hoog en Biedermeijer Rood gaan spelen op IntoBridge.com.