Uit het clubleven (103)

In deze rubriek staan spellen, anekdotes en verhalen uit het clubleven. Hebt u ook een interessant, grappig of spannend verhaal? Stuur het naar impredactie@gmail.com.

Bij HOK

Of ik bij Hok in Amsterdam wilde spelen als invaller. Tuurlijk wil ik dat. Speel je nog eens tegen de cracks. In dit geval zelfs tegen kampioenen. We gingen er in met boter en suiker. Omdat wij vermijdbare fouten maken, onze opponenten niet. Zo simpel is het. Maar er was toch 1 spel waarin wij ze tuk hadden. Het was min of meer per ongeluk, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik zit (gedraaid) noord bij West / niemand en ik raap dit op:

spade icon A heart icon A H V 4 3 diamond icon A 9 4 club icon H 7 6 5

En het volgende biedverloop ontwikkelt zich:

West
Kampioen A

Noord
Rinus

Oost
Kampioen B

Zuid
Partner

1club icon
doublet
1SA
4club icon
5club icon
doublet
pas
5heart icon
pas
6heart icon
a.p

Toelichting: 1club icon is voorbereidend en daar zit ik dan met die os. Meteen 3SA is me te onbehouwen, dus wordt het doublet. 1 SA van oost zou forcing zijn geweest zonder tussenbod. Mijn partner vraagt of dit nog zo is. Kampioen A ontkent dit, maar dat komt bij mij niet goed over. Partners 4club icon doet mij vermoeden dat mijn 20 punten misschien uit een ander spel komen. Dat vermoeden wordt sterker als de kampioen in west 5club icon biedt! Die doubleer ik. Oost past en mijn partner biedt 5heart icon. Ik herhaal: 5heart icon. Het is niet te geloven. West past en ik besluit dat 4club icon van partner bedoeld was om de opps zand in de ogen te strooien. Hij heeft geen club icon!  Maar dan wordt slem kansrijk. We hebben troeven zat. Ik kan zijn spade icon troeven en hij mijn club icon. En maat zal toch wel wat punten hebben voor zijn bieden? Trust your partner, zeggen ze wel eens. Ik bied dus 6heart icon. De kampioenen doubleren niet. Dat vind ik ook heel bijzonder.

Het spel lag zo:

W/-

W

N

O

Z

spade icon V B 8 6

heart icon

diamond icon V 10 3

club icon A V B 8 4 3

spade icon A

heart icon A H V 4 3

diamond icon A 9 4

club icon H 7 6 5

spade icon H 7 2

heart icon 10 6 2

diamond icon H B 8 2

club icon 10 9 2

spade icon 10 9 5 4 3

heart icon B 9 8 7 5

diamond icon 7 6 5

club icon

West lost alle problemen voor de leider bij de uitkomst op. Hij komt uit met club iconA. Had ik ook gedaan. 11 impen voor ons, niemand zit verder in slem. 13 paren spelen 4heart icon, acht daarvan eindigen met twee overslagen.