EK landenteams in Denemarken

Herning (Denemarken), 22 juni 2024. Maandag 24 juni beginnen de 56e Europese kampioenschappen voor landenteams in Herning, Denemarken. Die duren tot en met donderdag 4 juli. Naast voor viertallen de categorieën open, vrouwen, senioren en gemengd zijn er parenwedstrijden voor vrouwen en senioren. Zoals gewoonlijk bij Europese kampioenschappen – in tegenstelling tot wereldkampioenschappen – is er voor de viertallencategorieën alleen een volledige enkelvoudige round‑robin, zonder play‑offs. Zie voor actuele informatie over het evenement de ‘microsite’ van de European Bridge League; zie ook de NBB-website. In Herning is het even laat als in Nederland.

Voor Nederland komen uit

In de open viertallen: Guy Mendes de Leon & Thibo Sprinkhuizen, Danny Molenaar & Tim Verbeek en Bauke Muller & Simon de Wijs met captain Enri Leufkens en coach Louk Verhees.

In de vrouwenviertallen: Merel Bruijnsteen & Janneke Wackwitz, Doris van Delft & Emma de Ruiter en Judith Duursma & Meike Wortel met captain Jacco van Egdom en coach Peter Ijsselmuiden.

In de seniorenviertallen: Willem van Eijck & Willem Gosschalk, Bas van der Hoek & Leonhard Hofland en Jan Kolen & Jan Verhees met captain Peter van der Voorden (geen aparte coach).

In de gemengde viertallen: Oscar Nijssen, Tim van de Paverd, Marcel Verhaegen (spelend captain), Jamilla Westerbeek, Lotte de Wijs en Sarah de Wijs met coach Chris Westerbeek.