Spel van de dag (79)

Jeugdige overmoed (?) en grote getallen

Tignes, 25 april 2023

In een van de vier kwartfinales van vandaag speelde het team van Multon met o.a. Donati-Percario en de Grieken V. Vroustis en N. Delimpaltadakis tegen een team genaamd France Green, bestaande uit vader en zoon Rombaut en Franceschetti met Combescure jr. Er kwamen meteen in het eerste kwart al twee spellen langs met grote getallen door relatief ongewone oorzaken.

Dit was het eerste:

Z/-

W

N

O

Z

spade icon B 9 8 4

heart icon A 3

diamond icon A H V 7 6

club icon V 10

spade icon 5 3 2

heart icon V 9 6

diamond icon 9 4 2

club icon B 6 3 2

spade icon 10

heart icon H B 8 7

diamond icon B 10 8

club icon A H 9 8 4

spade icon A H V 7 6

heart icon 10 5 4 2

diamond icon 5 3

club icon 7 5

Het bieden was gegaan:

West
B.Combescure

Noord
Donati

Oost
Franceschetti

Zuid
Percario

pas
1SA
pas
2club icon
pas
2spade icon
pas
3club icon
pas
3diamond icon
pas
3SA
dbl
rdbl
a.p.

Het out-of-the-blue doublet vroeg natuurlijk om schoppenstart maar daarvoor was de leider niet bang, zoals u ziet. Toen zuid de spade icon2 van noord nam met het aas en een kleintje naspeelde in de hoop de leider voor het blok te zetten, was het spel snel afgelopen en de leider een contract met 3 overslagen rijker voor de niet alledaagse score van +1400. Aan de andere tafel waren de Rombautjes er als NZ in geslaagd, liefst zes slagen te halen in 2spade icon gedoubleerd na een mini-1SA van Leo R. Dat kostte wel 300 maar leverde vader en zoon per saldo mooi 15 imps op.

Twee spellen later was er weer een bedrijfsongeval bij de Italianen. Deze keer begonnen hun tegenstanders als OW onschuldig met 1club icon-pas-1heart icon waarna ze zich ermee bemoeiden en in 2diamond icon gedoubleerd eindigden, een 3-3 fit. Het probleem was dat wests antwoord van 1heart icon, op een keurige B9xx, NZ uit hun 5-4-fit harten had gepraat. Ook na doubletten en redoubletten vonden ze die niet meer terug en dat was weer -1100 voor hen – ditmaal slechts 14 imps waard voor de buren. Niettemin is team Multon vandaag succesvol onderweg gegaan naar de woensdag te spelen halve finale.