Spel van de dag (80)

Tignes, 26 april 2023

Weggeblazen door de zwakke SA

Vandaag zijn in Tignes de halve finales aan de beurt. Zimmermann B (een stel Polen met een Uruguayaan) tegen Multon (Fransen, Italianen en Grieken) en in de andere wedstrijd Orca (Engelsen met Scandinaviërs) tegen Vinciguerra met alleen maar Fransen aan boord. Die tweede wedstrijd begon niet best voor Orca. Op spel 1 blunderde Orca oost en op spel 2 deed Orca west hetzelfde. Dat was 21-0 voor de Fransen in 2 spellen. Nog twee pinda’s erbij op spel 3 en toen twee spellen rust.

Aan de andere tafel wisten ze van niets, natuurlijk, dus Mikael Rimstedt wilde als zuid niets bijzonders doen. Dit was spel 6.

O/OW

W

N

O

Z

spade icon A 6 4

heart icon A 6 2

diamond icon A 10 7 3 2

club icon B 4

spade icon B 10 9 2

heart icon B 8 7

diamond icon H

club icon V 9 8 7 3

spade icon V 7 5

heart icon H V 5 4 3

diamond icon B 8 6 4

club icon 2

spade icon H 8 3

heart icon 10 9

diamond icon V 9 5

club icon A H 10 6 5

Het bieden was snel afgelopen:

West
Vinciguerra

Noord
O. Rimstedt

Oost
Soulet

Zuid
M. Rimstedt

pas
1SA
a.p.

De jongere garde zou op de vierde hand zelfs bij deze kwetsbaarheid actie overwegen maar in Frankrijk geldt dat bij de oudere garde nogal eens als als not done. West kwam uit met een kleine ruiten. Dummy maakte de slag met diamond iconH en de leider commandeerde vervolgens vlot een kleine schoppen uit dummy. Hij legde de heer in de hand in de hoop op het aas bij oost dan wel een verdedigingsfout (min of meer het thema van de ochtend, zoals we al zagen…). En ja hoor: west dook waarna Mikael Rimstedt nog vijf klaverslagen meenam. Precies gemaakt, Orca +90.

Aan de andere tafel opende zuid “gewoon” 1club icon op zijn Frans. West kon nu 1diamond icon volgen. Noord bood 1heart icon als transfer voor schoppen maar oost had voldoende voor 2heart icon als fitbid. Daarna werd de hartenmanche snel bereikt. Zuid kwam uit met club iconA waarna de leider een eenvoudig spel had maar ook double dummy kan 4heart icon niet down. Kleine klaveren uit voor noords vrouw en spade iconB na is mooi om te zien maar helpt niet als oost dan niet spade iconV speelt. Je neemt het aas, trekt troef en geeft de ruitenslag aan zuid…

Zo won Orca 12 imps terug en op de volgende 3 spellen nog eens 30. Die voorsprong werd in de loop van de dag steeds iets groter. Donderdag wacht team Multon in de grande finale.