Spel van de dag (74)

Slem of geen slem?

Afgelopen week was er weer een ronde in het online-OCBL-circuit. Het Nederlands team nam het in een deels nieuwe en deels gelegenheidssamenstelling op tegen de nodige usual online suspects. Als aanvullende teamgenoten fungeerden twee Chinezen met wie ze vaker in dit circuit optreden.

Nadat ze de halve finale tegen een sterk Pools team hadden gewonnen, mochten ze het in de finale over 20 spelletjes opnemen tegen niet de eerste de beste Fransen. De eerste helft eindigde met 35-12 in Nederlands voordeel en dit was het eerste spel van de tweede helft.

N/-

W

N

O

Z

spade icon A 9 6 5

heart icon A B 9 8 6 2

diamond icon 6 3

club icon 8

spade icon B 7 4 3

heart icon

diamond icon H V B 10 9 5

club icon 9 3

spade icon H V 8

heart icon H V

diamond icon 8

club icon A H V B 7 6 4

spade icon 10 2

heart icon 10 7 5 4 3

diamond icon A 7 4

club icon 10 5 2

Aan de eerste tafel ging het bieden:

West
Lorenzini

Noord
Van Prooijen

Oost
T. Bessis

Zuid
B. Drijver

4diamond icon
5club icon
a.p.

Eigenlijk hadden de Fransen een slem gemist. Met goed fatsoen kan zelfs 6club icon immers niet down. Bob Drijver dacht daar echter heel anders over. Hij kwam zomaar met harten uit en had toen nog diamond iconA als entry voor de tweede aftroever. Eén down in 5club icon en +50 voor de good guys.

Aan de andere tafel verliep het bieden genuanceerder.

West
Verhees

Noord
Franceschetti

Oost
Muller

Zuid
Robert

4diamond icon
dbl
4spade icon
dbl
pas
5club icon
5diamond icon
5heart icon
5spade icon
6club icon
pas
6heart icon
a.p.
Jammer van dit evenzeer mooie slem. De troeven zitten 5-0 en daarvan word je als leider niet blij. Gelukkig kwam Noord te hulp want hij startte met schoppen. Nu kon Louk in dummy nemen en heart iconH spelen. Ondanks het slechte nieuws verdween de vijandelijke ruitenslag alsnog op de derde klaveren want zuid moest 3x bijlopen. Zelfs als zuid de derde klaveren al troeft, is er geen man overboord want Louk kan overtroeven en troef halen via heart iconV, spade iconA en troef. Daarna ligt spade iconV er nog om alle losers te dumpen op de klaverensliert. Zo bracht dit spel onverwacht nog 14 imps op. Nu is gemakkelijker te begrijpen waarom de tweede helft in 43-13 eindigde en de wedstrijd dus in 78-25 voor de onzen.