Veri Kiljan en Bart Nab parenkampioen

Utrecht, 16 april 2023. Veri Kiljan (rechts op foto) & Bart Nab zijn de beste parenspelers van Nederland. Zij wonnen met 54,74% overtuigend de Meesterklasse paren, die werd gespeeld 25–26 maart en 15–16 april. Tweede werd het driemanschap Bert Berkers & Marco ter Laare & Emile Schols met 52,23%, derde werden Kees Bakker & Wubbo de Boer met 52,06%. In het veld van twintig paren degraderen de laagst geëindigde zes.

Uit de Eerste Divisie met 36 paren, die dezelfde twee weekeinden speelden, promoveren de hoogst geëindigde vier paren met als kampioen Wil Alkemade & Rob Wijman met 55,02%. De tien laagst geëindigde paren degraderen. Zie voor alle uitslagen, ook van de Tweede Divisies, de NBB-website.

Ultralicht

De ochtendzitting vandaag leverde een confrontatie op tussen de paren die na gisteren eerste (OW) en tweede stonden. Uit die ronde dit spel:

Na het ultralichte informatiedoublet met gepaste partner van noord zijn OW (die een 1SA-opening van 14–16 spelen) uit de koude 3SA gekletst die aan alle andere tafels was geboden en met overslagen gemaakt.