Leads 2023-4 Probleem 5

Probleem 5. N/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

1club icon
pas
1heart icon
pas
2SA
pas
3heart icon
pas
3spade icon
pas
4club icon
pas
4diamond icon
pas
4SA
pas
5heart icon
pas
6heart icon
a.p.

Noord heeft 17-19; 3spade icon, 4club icon, en 4diamond icon zijn cues voor harten

Je bent west en hebt:

spade icon B 9 8 2 heart icon V B 5 diamond icon H 8 5 4 club icon 9 5

Naam Antwoord Commentaar
Remko Rankenberg spade icon 2 Van harten blijf ik af, dan wordt daar waarschijnlijk een slag. Klaveren is naar aas rechts, daarmee niet p op snit te zetten als hij wat heeft. In ruiten geef ik misschien een gratis snit weg als rechts daarin de vrouw heeft. Dan maar schoppen.
Bart Hoekstra spade icon 8 Met een troef slag is ruiten zomaar fout met Bxx bij de leider en AVx in dummy. Die kleur valt dus af. Klaveren naar de controle toe valt voor mij ook af dus het wordt schoppen voor mij.
Fred Titulaer spade icon 9 Beter door een controle van de dummy links dan naar de controle van de leider rechts. Daarnaast heeft Noord wel Aas ruiten en zijn controle in schoppen kan de heer zijn.
Jacques Veenstra spade icon 9 grote kans dat je een hartenslag maakt. Je hebt 7 punten, veel zal je partner niet hebben. Noord heeft een sansachtige hand met Sch en Ru controle. Partner op snit zetten met klaver lijkt me niet goed. Onder rui Heer uitkomen in dit geval ook niet.
Edwin Maes club icon 9 De ene kleur die p niet heeft kunnen dubbelen voor n uitkomst
Jaap Hazewinkel heart icon B Zelfs als dit zou kunnen kosten denk ik niet dat leider deze kaart kan lezen. Vaak kost deze niet omdat rechts AH heeft, of links honneur dubbel. In Ha 10 of H sec bij partner geloof ik niet. Andere start kunnen te gemakkelijk een slag weggeven.
Anton diamond icon 4 In heart icon lijkt een slag te komen. Dus gaan we trachten een diamond icon slag te ontwikkelen
Ciska diamond icon 4 Ha en Kl vallen af, Hopen op Ru V bij p. en Ha V/B te maken
Mark de Meer diamond icon 4 Snel een slag ontwikkelen.
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon 4 ♥ en ♣ vallen af als start, ♠ is passief en ♦ is agressief. Ik denk dat een aanvallende start het beste is en hoop op een honneur bij partner en een troefslag.
Gerbrand Hop diamond icon 5
Ronald Lokers diamond icon 5 Ruiten heer zit op snit maar de leider kan zijn ruiten wellicht ook kwijt op dummy&#039,s klaveren (denkt hij). Dus ik zet hem meteen voor het blok voordat hij door heeft dat de ruitensnit de enige maakkans is.
Kees-Jan diamond icon 8 Hopelijk heeft de leider de ruitensnit niet perse nodig. Dan zet ik de leider met deze start meteen voor het blok.
Maurits van der Vlugt diamond icon 8 Het lijkt erop dat de leider uiteindelijk een R of S verliezer gaat lozen op de K. Haast geboden dus. S is goed als partner H(V) achter het Aas heeft, R als partner de V heeft. Het is iets waarschijnlijker dat met een nuttige S holding, maat 3S had kunnen dubbelen, dan 4R met hoogstens de V. Dat geeft voor mij de doorslag.
Rinus de Louw diamond icon 8 Ik wil een ruitenslag vastleggen voor zuid zijn losers kwijt raakt. En de 8 is voor de misleiding….
aart de leeuw diamond icon 8 Gevaarlijk, leider kan zomaar ruiten vrouw hebben en weet dat ik weet dat de punten in noord komen. Lijkt niettemin de beste kans.