Spel van de dag (104)

Samen de afgrond in

Alpe d’Huez, 20 april 2024

Omdat de achtste finale niet gunstig was verlopen voor het enige echt Nederandse team bent u tot nu toe verstoken gebleven van nader nieuws uit ’s lands beroemdste wielrenbedevaartplaats. Daaraan komt vandaag een einde. De halve finales worden gespeeld tussen enerzijds een Frans team tegen een Grieks-Pools team en anderzijds team Zimmermann, u inmiddels welbekend (denk ik) tegen de Italianen van team Bici, ook niet onbekend buiten hun landsgrenzen.

Zojuist is de derde van vier sessies geëindigd. De Grieks-Poolse combinatie staat enkele kilometers voor: Buras – P. Patreuha – Pszczoła – Delimpaltadakis – Vroustis zullen dus morgen wel de finale spelen. Tegen wie? Halverwege de derde set stonden Zimmermann en Bici precies gelijk. Dat had echter heel anders kunnen zijn nadat Kalita de afgrond was ingedoken. Wat was er gebeurd?

O/OW

W

N

O

Z

spade icon

heart icon H V 6 3

diamond icon A B 10 8 5 4

club icon V 5 2

spade icon V B 10 9 8 6 5 2

heart icon B 7 4 2

diamond icon

club icon 6

spade icon A H 7

heart icon A 10 5

diamond icon H V 9 7 6 3

club icon 10

spade icon 4 3

heart icon 9 8

diamond icon 2

club icon A H B 9 8 7 4 3

Aan tafel 1 verliep het bieden alleszins rustig 🙂.

West
Cima

Noord
Drijver

Oost
Duboin

Zuid
Brink

1diamond icon
4club icon
dbl
4spade icon
pas
pas
4SA
pas
5club icon
pas
6diamond icon
6spade icon
pas
pas
dbl
a.p.

West toonde met 4SA ongetwijfeld twee kleuren om in te spelen en oost liet de keuze graag aan partner over. Bas Drijver verloor zijn obligate zes slagen en noteerde -1100 – een prima redding tegen 6diamond icon dat 1370 scoort.

Aan de andere tafel wist iedereen het beter.

West
Klukowski

Noord
Sementa

Oost
Kalita

Zuid
Versace

1diamond icon
4club icon
6diamond icon
pas
7diamond icon
pas
pas
7spade icon
pas
pas
dbl
a.p.

Kalita dacht blijkbaar dat hij een mooie kaart had (heeft-ie ook) en sprong onvervaard de afgrond in. Toen Sementa hem achterna sprong, veranderde een Italiaanse winst van 15 imps in een verlies van 7 imps. Het stond nu gelijk maar op het voorlaatste spel van de set boden Bas en Sjoert nog even een kwetsbaar grootslem op twee snits. Langs deze nieuwe afgrond kwamen er nog 19 imps bij voor de Zwitsers want die snits zaten gewoon beide goed en… de Italianen lieten het spelen in plaats van te redden voor slechts 7 imps verlies. Met nog 14 spellen te gaan leidt Zimmermann dus met 27 imps.

Als u snel bent, kunt u nog meegenieten. Om 17.30 gaan we verder!