Nationale teams gemengd en senioren

Utrecht, 11 februari 2024. De Nederlandse nationale teams gemengd en senioren voor de Europese kampioenschappen voor landenteams 24 juni tot en met 4 juli in Herning, Denemarken, zijn bekend. Dit weekeinde vonden in het NDC te Utrecht selectiewedstrijden voor uitzending plaats en vandaag de finales. Die hebben de volgende teams opgeleverd.

Het gemengde team zal bestaan uit Oscar Nijssen, Tim van de Paverd, Marcel Verhaegen, Lotte de Wijs en Sarah de Wijs. Als team ‘Mikadinho’ versloegen zij team ‘Mixen maar’ (Judith Duursma, Jacco Hop, Bart Nab en Meike Wortel) met 160–99 imps.

Spannender was de finale bij de senioren. Daar zal het vertegenwoordigende team bestaan uit Willem van Eijck, Willem Gosschalk, Bas van der Hoek, Leonhard Hofland, Jan Kolen en André Mulder. Als team ‘Gosschalk’ versloegen zij team ‘Brabant’ (Paul Cardwell, Ton Lucassen, Jan Verhees en Rob Walker) met 64–63 imps.

Voor de Nederlandse nationale teams open en vrouwen vinden zoals gewoonlijk geen selectiewedstrijden plaats, maar worden teams gekozen uit de desbetreffende kernploegen.