Louk Verhees coach open team

Utrecht, 5 oktober 2023. Louk Verhees (foto) wordt de nieuwe coach van TeamNL Bridge Open. Hij volgt per 1 november Ton Bakkeren op, die coach was sinds 2012. Het vertrek van Bakkeren is niet gerelateerd aan de wat teleurstellende prestaties van het open team bij het laatste wereldkampioenschap in Marrakesh (zie ons artikel van 27 augustus); hij vond het na al die jaren wel genoeg geweest. Naast een coach kent het open team een niet-spelende captain, namelijk Gert-Jan Ros.

Tot voor kort was Verhees zelf speler van TeamNL Bridge Open in een langdurig partnership met Ricco van Prooijen. Vorig jaar waren zij onderdeel van het Nederlands open team dat Europees kampioen werd, samen met Berend van den Bos & Joris van Lankveld en Bauke Muller & Simon de Wijs. En zij speelden in het team dat in 2011 te Veldhoven wereldkampioen werd, samen met Sjoert Brink & Bas Drijver en Bauke Muller & Simon de Wijs.

Van de gedrevenheid van Louk Verhees voor het bridgespel circuleert een anekdote (voor de exacte juistheid waarvan IMP niet kan instaan). We spreken 2011. Nederland is zojuist wereldkampioen geworden. Het team wordt voor huldiging het podium op geroepen. En daar spreekt Louk Verhees tot zijn partner de historische woorden:

Waarom speel je nou geen schoppen na?