Leads 2023-8 Probleem 4

Probleem 4. Z/Niemand

West

Noord

Oost

Zuid

1diamond icon
pas
2diamond icon
pas
2heart icon
pas
2SA
pas
3SA
a.p.

2diamond icon = inverted, MF

Je bent oost en hebt:

spade icon B 6 5 3 2 heart icon B 7 diamond icon 10 5 club icon V B 10 4

Naam Antwoord Commentaar
Chretienne Wiessing spade icon 2 Kleintje – plaatje. Als p iets in sch heeft, kan het nog wat worden.
Leo Huvers spade icon 2 Rui valt uiteraard af. Ha B ook. Te passief. Sch of kl dus. Kl V lijkt voor de hand te liggen. Nu heeft Noord zeker kl H of aas. Waarschijnlijk beide, want hij had vast ook 2S kunnen bieden, wat ie denk ik met Sch Ax(x) en A8x(x) of H8x(x) ook geboden zou hebben. De kans dat partner 5 kl heeft, lijkt me niet zo groot. De leider moet maar iets van Ax of Hx in Sch stappen en partner dummy in sch de baas te kunnen en hartenaas of- een ruitenslag hebben.
NIels de Bruin spade icon 2 N heeft hoogstens 3krt schoppen en een 4+krt ruiten. ALs W sterk in harten zou zijn had hij wel gedoubleerd. Ik verwacht niet veel van de klaveren. Dus schoppen
Jan Wolthuis spade icon 3 Beide zwarte kleuren zijn aantrekkelijk. Ik start een kleine sch (4de van boven) omdat we 5 slagen nodig hebben om het contract doen te spelen. En dan is die vijfde sch kansrijker dan een vierkaart klv.
Bart Hoekstra club icon B Uitkomen naar de schoppens toe geloof ik niet in
Anton club icon V
FredT club icon V
Gerbrand club icon V
Kees-Jan club icon V Zonder aankomer lijkt de schoppenstart weinig zin te hebben. Harten boer kan die kleur zomaar weggeven. Klaveren vrouw is in ieder geval een veilige start.
Nanning van Mulken club icon V
Pieter-Bas de Bruijn club icon V Ik start geen ♠, ik heb geen entrees en door mijn 5=kaart is de kans op lengte bij partner minder groot. ♣ geeft de beste kans op slagen en geeft niets weg.
Ronald Lokers club icon V Schoppen is me te opportunistisch en ik heb ook geen entrees om eventuele lengte te cashen. Klaveren is het meest voor de hand liggende alternatief.
Ton de Vries club icon V Geloof niet dat ik mijn 5 kaart ga ontwikkelen, de alternatieven zijn harten B en de klavers. Partner doubleerde 2H niet, wat Harten B minder aantrekkelijk maakt. Met HT9xx is doublet immers een optie. Toch maar de &#039,veilige&#039, Klaver Vrouw
Wiebe club icon V Klaverstart wordt altijd onderschat
Han Hoogeveen heart icon B Kleur van de maat prikken. De leider lijkt enige klaverlengte te hebben.
Rinus de Louw heart icon B Partner heeft minstens 4 harten, de beste kans op down. Ik heb geen entrees om eventuele vrije schoppen te kunnen benutten.