Leads 2023-8 Probleem 3

Probleem 3. N/Niemand

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1diamond icon
3heart icon
3SA
a.p.

Je bent noord en hebt:

spade icon B 10 3 2 heart icon 4 diamond icon B 4 2 club icon A B 7 5 2

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra club icon 2 Hoe een koe een haas vangt
Erik Lourens club icon 2 Ga niet in maats kleur starten, geeft misschien niet een slag weg, maar waarschijnlijk wel een tempo. Als maat klaver 10 heeft, of een honneur heb ik kans op enkele klaverslagen.
Han Hoogeveen club icon 2 Zo te horen heeft maat geen al te sterke hand, dus de hartens komen niet vrij. Mocht het down gaan, dan zal dat op de klavers moeten gebeuren.
Kees-Jan club icon 2 Die hartenstop bij west zal wel goed verzorgd zijn. Een vijfkaart met potentie in een ongeboden kleur is volgens mij altijd een goede mogelijkheid om 3SA down te spelen.
Leo Huvers club icon 2 Uit de hartens zal het niet komen. Schoppen zal partner er minder dan 4 hebben, duurt ook te lang.
Pieter-Bas de Bruijn club icon 2 West zal de ♥ en ♠ goed gestopt hebben. ♣ is de beste kans voor de verdediging: H of V of zelfs 10 derde kan al voldoende zijn voor 4 slagen.
Ronald Lokers club icon 2 Enige kans op down die ik zie: partner heeft kla H, W heeft kla Vx(x).
Ton de Vries club icon 2 Geen harten, ik geloof ze, hebben dubbele stop en maat komt echt geen 2 keer aan slag om harten te benutten. Dan maar lengte, klaver, hopelijk hebben ze er dan geen 9 van start. Ik de 2, 1e 3e 5e Wordt schoppen of kla
paul wauters club icon 2 partner hoeft niet veel te hebben om contract down te spelen.
Fred T club icon 5
Anton heart icon 4 Westra-uitkomst
Chretienne Wiessing heart icon 4 Niet ideaal, met maar 1ha, maar ik zie niks beters…
Jan Wolthuis heart icon 4 Partner heeft lange hartens. Een evt. hartensnit zal toch over Oost worden genomen. Ik laat partner zien dat ik in elk geval 1 hartje heb. De rest van de kleur kan hij – na opengaan dummy – zelf uitvogelen. De enige andere downkans is dat we 5 klv slagen kunnen oprapen…. Is mij te speculatief.
Niels de Bruin heart icon 4 kleur van partner, kl en sch niet aantrekkelijk
Nanning vanMulken diamond icon 2