Leads 2023-7 Probleem 5

Probleem 5. W/OW

West

Noord

Oost

Zuid

1club icon
1diamond icon
1spade icon
dbl
2club icon
2spade icon
3SA
a.p.

1spade icon = take out zonder hoge kleur.

Je bent zuid en hebt:

spade icon H 8 7 5 3 heart icon A 10 9 8 diamond icon 10 8 3 club icon 3

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra spade icon 3 Daar heb ik er vijf van en een plaatje en partner heeft ze geboden.
Kees-Jan spade icon 3 Blijkbaar beloofde ik met mijn doublet schoppens. Nu maat deze vrijwillig steunt en oost geen hoge kleuren ga ik met die kleur starten.
jacques veenstra spade icon 5
Jan Wolthuis heart icon 10 Kans is groot dat Oost Sch plaatjes heeft en dat een sch start een slag weggeeft. Bovendien wil je naast de sch kleur nog andere slagen maken. Hrt T ontwikkelt hopelijk hrt slagen.
ton de vries heart icon 9 2S van partner echt? En ik heb deze hand? Dan bied ik toch 4S? 1R volgbod is normaal gesproken constructief bodje. Wil dus helemaal niet uit. Maar goed, ik moet nu wel. Ze gaan binnenlopen op de klaver en we moeten of meteen slagen cashen of ontwikkelen als partner aan slag komt. Waar heeft leider enkele stop in? Gok op harten. Start Harten dus, ik 1e 3e 5e en de 9.
Ronald Lokers diamond icon 10 Oost stopt de schoppens (AVx?) dus ik start de lengte van partner in de hoop daar wat in te kunnen ontwikkelen.
Han Hoogeveen diamond icon 3 Naast 6 klaverslagen hebben ze nog drie slagen nodig. Als Oost ruiten AV en schoppen A heeft, dan is er geen hoop. Wanneer Oost ruitenaas en schoppen AV heeft, dan hebben we een ruitenstart nodig.
Niels de Bruin diamond icon 3 ruiten veiliger dan schoppen, denk ik. Partner kan zien of hij moet switchen.
Victor Oranje diamond icon 3 Partners volgvod belooft eerder fasoenlijke waardes dan het 2 sch &#039,steunbod&#039,. Oost zal in zowelk sch als ruiten wel wat hebben. Zijn sch bod zal vaak leiden tot sa bieding door west. Wellicht dat geprobeerd werd een ruitenhonneur bij west te beschermen. Zowel sch koning als harten aas zijn zo maar aankomens om de ruiten door te pompen.
Victor Oranje diamond icon 3 Toevoeging op reeds ingezonden antwoord: Zelfs als 3 sa op minimale puntenwaarden is geboden, zal partner puntsgewijs weinig hebben. Dat maakt dat het ruitenvolgbod – om zinnig te zijn – eerder op ruitenwaarden gebaseerd zal zijn.