Leads 2023-6 Probleem 5

Probleem 5. O/-

West

Noord

Oost

Zuid

4heart icon
pas
6heart icon
a.p.

Je bent zuid en hebt:

spade icon H B heart icon 5 2 diamond icon 10 9 8 7 5 2 club icon H 10 5

Naam Antwoord Commentaar
Frits spade icon B Gok
Gerbrand Hop spade icon B ten aanval
Harry Geelen spade icon B 8 hartens rechts, 3 azen met nog wat moois links, partner moet ruiten heer en klaverplaat hebben, anders geen probleem. Dan kunnen we hem van de schoppensnit afhouden. (Dit werkt niet bij mijn moeder, die legt honneur op honneur)
Onno Janssens spade icon B West heeft vast AV vanschoppen. Die snit probeer ik hem op te geven
Sjoerd van der Schuit spade icon B Het ziet er naar uit de leider zich geen zorgen maakt om de keycards en partner vertrouwt met zijn 8-krt ♥. Hartenslagen die wij hebben komen vanzelf binnen. Maar moet ik nu actief starten met ♣ of ♠ of passief met ♥? Ik denk toch actief. Mijn Honneurs zitten voor de leider gunstig. Ik geef &#039,m maar bij de 1e slag hopelijk een lastige keuze en start ♠B. Kan ook zomaar de maakstart zijn :-)
Victor Oranje spade icon B ik verwacht een sterke hand met vermoedelijk beide zwarte azen achter mij. Wellicht dat de leider kan worden verleid van een goed zittende sch snit af te zien.
henk wijzenbroek spade icon B Oost onder druk zetten bij nog een vaste verliezer
Bart Hoekstra spade icon H Om één of andere reden voelt het alsof we een slag in schoppen moeten vastleggen voor down
Huug Roosjen spade icon H
Joop Belderok spade icon H Waarom moet ik toch altijd uitkomen in dit soort situaties ?…. Ik vrees dat het spel altijd gemaakt wordt als A V achter me zit, de kans dat de leider ze heeft is klein na die preempt. De enige andere start die in aanmerking komt is in klaveren, maar dan moet partner bijna wel het aas hebben, want dan zitten de schoppens vrijwel zeker goed.
Kees-Jan spade icon H Dood of de gladiolen.
Rinus de Louw spade icon H we hebben haast.
Ronald Lokers spade icon H Met een passieve troefstart geef ik Oost alle gelegenheid om een zijkleur te ontwikkelen. Ik ga voor de dood of de gladiolen en gooi schoppen heer erin. Misschien heeft partner de vrouw maar ook met de 10 en wat lengte ontwikkel ik wellicht een slag voor hem.
Chretienne Wiessing club icon 5 Hopelijk kan ik uiteindelijk klaveren heer maken.
Marcel club icon 5 Om op een introever in sch te spelen, gaat mij wat ver. Ik probeer daarom kla.
jacques veenstra club icon 5
Anton heart icon 5 Tegen een op deze manier geboden slem: kom met troef uit en laat het de leider zelf maar uitzoeken
Fred heart icon 5
Jos van Gerwen heart icon 5 Moeilijk in te schatten wat west precies heeft. Dus een passieve uitkomst zodat alles op tafel komt. Elke andere kleur kan het contract weggeven.
Niels de Bruin diamond icon 10 te riskant om onder éen van de zwarte heren te starten.