Spel van de dag (93)

Chicago, 23 juli 2023

Halve finale Spingold (2)

In het vierde kwart zette team Fleisher de slachting (zie spel van de dag 92) voort. Team Zimmermann had wederom 7 imps gescoord en team Fleisher 20 toen de laatste drie spellen aanbraken. Op het eerste daarvan (spel 28) waren Drijver-Brink 1100 downgegaan terwijl het net geen slem was voor de buren. Die boden dat wel: kosten 15 imps. Toen kwam dit wederom onschuldig ogende geval:

N/Allen

W

N

O

Z

spade icon 10 8 4

heart icon H 3

diamond icon V B 10 6 4 3 2

club icon 6

spade icon H B 9 7

heart icon B 8 6 5

diamond icon A H 5

club icon B 10

spade icon V 6 5

heart icon A V 4

diamond icon 8

club icon A 8 7 4 3 2

spade icon A 3 2

heart icon 10 9 7 2

diamond icon 9 7

club icon H V 9 5

Aan tafel 1 was het bieden gauw afgelopen:

West
Klukowski

Noord
Bessis

Oost
Gawrys

Zuid
Lorenzini

1diamond icon
2club icon
a.p.

Bessis vond het openhouden van de bieding niet de moeite waard en nam genoegen met twee down, +200. Hij had al meer dan genoeg vernietigend werk gedaan, zou je kunnen zeggen, doordat hij systematisch 1diamond icon, de kleur van west, openen kon.

Aan de andere tafel opende noord 1club icon en dat zou hij weten ook!

West
Versace

Noord
Drijver

Oost
Sementa

Zuid
Brink

1club icon
pas
1heart icon
pas
2heart icon
3club icon
dbl
3diamond icon
dbl
a.p.

Niet gehinderd door vijandelijk bieden in zijn kleur lanceerde Versace een ruitenbod toen 3club icon werd gearresteerd. Noord had daarover een mening en vond de prima uitkomst van troefaas. In de leerboekjes moet je nu spade iconB naspelen maar gezien partners hartenbod leek heart iconB een beter schot. Dat was het ook wel maar dan voor Versace. Op een hoge harten verdween schielijk een schoppenloser dus dat betekende +670 voor Versace en weer 13 imps voor team Fleisher.

Zowel dit spel als het vorige (92) leken mij typerend voor hoe een wedstrijd verlopen kan als je “uit fase” ligt. Er is geen sprake van evidente fouten maar wat je ook doet, alles pakt verkeerd uit omdat de timing niet klopt.

Voor de liefhebbers: rond 17 uur vandaag, zondag, verwachten we de start van de finale, tot mijn verrassing weer op BBO en dus niet op de Lovebridge Vugraph. Ook in Veldhoven gaat het zo, meen ik te weten: de jeugd speelt met Lovebridge-tablets maar uitzendingen, als ze er al zijn, lopen weer via BBO. Wel kunnen we na afloop biedverlopen terugvinden op de site van de EBL resp. WBF.

Wij proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden…