Leads 2023-4 Probleem 4

Probleem 4. W/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

1heart icon
pas
1spade icon
pas
1SA
pas
3SA
a.p.

Je bent noord en hebt:

spade icon 8 7 6 heart icon 8 diamond icon 10 7 6 3 2 club icon 10 9 8 5

Naam Antwoord Commentaar
Kees-Jan spade icon 7 Partner zal waarschijnlijk tegenzitten in de geboden kleuren, nu hij niet heeft kunnen bieden. In harten heb ik te weinig support. Hopelijk heeft hij goede schoppens.
Ronald Lokers spade icon 8 Mijn lange kleuren ontwikkelen heeft geen zin want ik heb geen entrees. Partner zit tegen in harten maar ik wil er bij hem niets uitsnijden. Blijft over: schoppen.
Aart de Leeuw club icon 10 What else?
Anton club icon 10 Hoogste van een serie
Han Hoogeveen club icon 10 Een poging om maat een snitpositie aan te bieden, verder geeft het waarschijnlijk niets weg.
Jaap Hazewinkel club icon 10 Partner heeft zeker vijf harten en minstens 3 schoppen. Ruiten uit lost wellicht een probleem op voor leider, klaver uit ook maar dit helpt partner in geval hij discards nodig heeft.
Jacques Veenstra club icon 10
Mark de Meer club icon 10 dit voelt het beste
Pieter-Bas de Bruijn club icon 10 ♥ heeft geen zin, partner heeft een 5-kaart ♥ maar kan die kleur waarschijnlijk niet doorspelen. In ♣ geef ik niet veel weg en misschien zet ik een honneur in de dummy op de tocht.
Remko Rankenberg club icon 10 Met schoppen zet ik p op snit. Met harten geef ik tempo aan leider. Ik heb geen aankomers voor mijn 5 kaart. Dan maar safe in klaveren met de 10.
Ernst Millaard heart icon 8 P heeft 10-15 pnt en een 5 kaart ha. Dit is waarschijnlijk de enige keer dat ik aan slag kom. Ik probeer p te helpen
Gerbrand Hop heart icon 8 Maat heeft niet gedubbeld voor de schoppen start en lijkt 5krt harten te hebben.. ik zie niet hoe dit zomaar down gaat. Met 3-5 hoog bij maat bekend is harten misschien wel het beste, ik geloof niet in ruiten
Hans diamond icon 3 Partner heeft een opening, maar omdat hij niets gedaan heeft vermoedelijk het een en ander in ha en sch. Maar geen sterke sch, dan had hij kunnen dubbelen. Misschien naief, maar ik start gewoon met langste kleur. Hij kan best een 3-4-4-2 hebben.