Leads 2023-4 Probleem 2

Probleem 2. N/Niemand

West

Noord

Oost

Zuid

1SA
pas
2club icon
pas
2diamond icon
pas
3SA
a.p.

Je bent oost en hebt:

spade icon B 10 4 heart icon 7 4 2 diamond icon 6 5 club icon A 10 8 5 4

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra spade icon B Mijn gevoel zegt dat een start in een major beter werkt dan een minor. Temeer omdat het te lang duurt om de klaveren op te zetten. Met schoppen heb ik ook net wat meer hulp voor partner om diens kleur op te ontwikkelen (mits dat schoppen is).
Han Hoogeveen spade icon B Nu de leider geen hoge kleuren heeft is de kans groter geworden dat hij wat klaverlengte heeft. Dus zet ik mijn geld op de schoppens.
Niels de Bruin spade icon B Opener heeft geen 4 of 5 krt hoog. De kans dat klaveren goed is lijkt klein
ton de vries spade icon B Lijkt me mooie combinatie van passeief starten en toch slagen ontwikkelen als de major van Noord schoppen was. Klaver lijkt attractief maar pakt te vaak niet goed uit,
Gerbrand Hop club icon 4 tis denk spannend tussen 5krt klaver en sch J, ik zie een eigen 5krt en maat kan net zo goed geen 5krt of 5krt H hebben,
Jaap Hazewinkel club icon 4 Tegen SA kom ik van een vijfkaart met honneur altijd die kleur uit
Jan Wolthuis club icon 4 Het gaat down als partner een klv honneur heeft en later nog eens aan slag kan komen om door de klv heen te spelen. Als de tegenstanders alle uitstaande klv honneurs hebben, dan geeft het hoogstens tempo weg.
Kees-Jan club icon 4 Een vijfkaart met een aankomer is volgens mij de beste start tegen 3SA.
Mark de Meer club icon 4 In IMPS start ik zonder twijfel K, in paren H
Pieter-Bas de Bruijn club icon 4 Met ♣Bxx en een aankomer bij partner geeft al een grote kans op down. ♥ of ♠ is een gok omdat onbekend is wie waar lengte in heeft. Een kleine ♣ dus.
Ronald Lokers club icon 4 &#039,Gewoon&#039, mijn langste kleur.
aart de leeuw club icon 4 Ik paren gemakkelijk, gewoon met het veld mee. Bij gebrek aan een opgelegd alternatief ook maar in viertallen/butler.
Remko Rankenberg club icon 5 Het grote dilemma. Gaan voor de eigen 5 kaart of voor de hoge kleur van partner. Toch maar eigen kleur en hopen dat p dat een honneur in. 4e van boven.
jacques veenstra club icon 5 p heeft een punt of 8-10 Hartens en Ruitens zitten allemaal goed op snit. 2R is niet gedubbeld door p voor de uitkomst. Hopen op wat mee in klavers , dan heeft starten met de 5 kaart toch mijn voorkeur.