Leads 2023-3 Probleem 4

Probleem 4. Z/Niemand

West

Noord

Oost

Zuid

1club icon
1SA
pas
3SA
a.p.

Je bent noord en hebt:

spade icon 10 6 5 4 heart icon V 5 4 3 diamond icon 10 8 6 5 club icon 7

Naam Antwoord Commentaar
Han Hoogeveen spade icon 5 Het gaat tussen de hoge kleuren. Een voordeel van niet met harten uitkomen is dat ik geen risico loop dat die eruit wordt gesneden, want die zoeken ze vast niet bij mij.
Chretienne Wiessing spade icon 6 Partners 1 klaveren bod hoeft niks te zeggen, kunnen er 2 zijn. Oost heeft niet naar de hoge kleuren gevraagd dus dan wordt voor mij de keus tussen harten en schoppen. Dan maar schoppen 6. Wij spelen kleintje belooft een plaatje, vandaar de 6.
Kees-Jan spade icon 6 Ik ga een hoge kleur starten. Mijn kleintjes in harten zijn zo klein dat ik verwacht daarin te vaak een slag weg te geven, dus het wordt schoppen.
Gerbrand Hop heart icon 3 Ik ga voor een hoge kleur, dan maar van Vrouw vierde.. maar schoppen is zomaar beter, hoewel s10 het onaantrekkelijker maakt.
Henri Maarse heart icon 3 Het wordt een hoge kleur. Harten lijkt mij beter dan Sch, omdat ik daar een plaatje in heb.
Jaap Stomphorst heart icon 3 Ligt een beetje aan wat de 1K opening betekent. Maar ik probeer een hoge kleur bij p te vinden. Eventueel een goede 3krt. Voor schoppen is er meer gevraagd(spelen we imp&#039,s?)
Jacques Veenstra heart icon 3
Jan Talmon heart icon 3 Ze zoeken geen hoge kleur. Daarom een start in sch of ha. Bij sch zetten we de honneurs van partner op snit. bij ha is dat minder het geval omdat we de vrouw hebben.
Joop Belderok heart icon 3 Het bieden vraagt om een start in een van de hoge kleuren – hier starten in partners kleur met een singleton zal zelden goed zijn. De beste kans om dit contract nog down te spelen geeft de hartkleur waar ik tenminste enige kracht in heb. Het kan natuurlijk het contact weggeven, maar ik denk dat dit op termina vaker winnend is.
Pieter-Bas de Bruijn heart icon 3 Na 1SA – 3SA start ik een hoge kleur. In ♥ geef ik het minste weg en ik blijf het liefste van 10 vierde af.
Remko Rankenberg heart icon 3 Welke hoge kleur? Met schoppen zet ik maat op snit. Met harten gaat het al goed als hij een harten plaatje heeft. 4e harten van boven.
Remko Rankenberg heart icon 3
Rinus de Louw heart icon 3 kleintje belooft plaatje, harten meest kansrijke kleur
jan Talmon heart icon 3 De tegenstanders zullen zeker hun klaverstop hebben. Omdat de tegenstanders geen moeite hebben gedaan om een fit in de hoge kleur te vinden gaat het tussen de schoppen en de harten. Doordat ik ha V heb is de kans dat ik de honneurs van partner op snit zet minder groot dan bij een sch start.
Niels de bruin heart icon 4 een van de twee hoge kleuren