Forum 2023-3 Probleem 4

Probleem 4. O/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

2spade icon
??
2spade icon = zwakke twee.

spade icon 4 heart icon B 9 7 5 3 diamond icon 9 club icon A H 10 5 4 2

Je bod?

Naam Antwoord Commentaar
Remko Rankenberg 3 club icon Vanwege de verdeling toch maar bieden. Eerst klaveren en hopelijk daarna harten in de aanbieding doen.
Remko Rankenberg 3 club icon
Jaap Stomphorst 4 club icon Ik heb overal te weinig voor, maar breng toch maar mijn shape in beeld. Passen kan niet, geeft maat een 4333 13hcp in de 4e hand
Chretienne Wiessing Doublet 8 punten, maar heel mooie verdeling. 6-5. We hebben de afspraak om niet zwak over zwak te bieden, dus de vraag is: is dit zwak? Ik vind van niet.. Als ik pas en mijn partner heeft 3 of 4 mooie harten dan missen we de manche. Je zou natuurlijk ook kunnen redeneren dat als p mooie punten heeft, dat ie dan wel biedt. Ik bied doublet.
Han Hoogeveen Pas Ik heb geen bevredigend bod, dus ik wacht eerst eens een rondje. Wanneer maat 3R biedt, dan bied ik 4K en hoop later nog de hartens in beeld te brengen.
Jacques Veenstra Pas Leuk handje. Dubbel lijkt me uit den boze, want wat te doen als p 3Rui antwoord. 3Kl geeft een te eenzijdig beeld, eerst west en noord maar even een duit in het zakje laten doen. Dus pas.
Joop Belderok Pas Je kunt hier 4 klaveren overwegen (klaveren-hartenspel) maar bij een misfit zal je partner zich hoofdschuddend afvragen waar jij je slagen vandaan dacht te halen. Met zo weinig puntenkracht zal of west of partner zich nog wel met het bieden bemoeien en dan kun je altijd nog besluiten wat te doen. En als beiden passen kan dat best wel beter uitpakken dan vermoed…
Kees-Jan Pas Te weinig punten om te bieden.
Niels de Bruin Pas eerst maar eens kijken of partner iets heeft, sowieso te zwak voor leaping michaels
Pieter-Bas de Bruijn Pas Ik ben te zwak voor 4♣ (Wereldconventie), 3♣ zou een goede opening beloven en laat de vijfkaart ♥ ongenoemd. Ik pas eerst maar eens. Als partner erin komt kan ik mijn ♥ vertellen.
jan Talmon Pas De harten zijn te slecht om te bieden, klaver voor de start heeft geen zin want je moet zelf starten. Het nadeel van klaver is dat je hartens niet uit de verf komen. Als partner doubleert in de 4de positie bied ik wel 4 ha.