Leads 2023-3 Probleem 3

Probleem 3. O/OW

West

Noord

Oost

Zuid

1SA
pas
2club icon
pas
2spade icon
pas
4spade icon
a.p.

1SA is 15-17.

Je bent zuid en hebt:

spade icon 10 5 2 heart icon H V 6 diamond icon A B 9 7 club icon B 6 4

Naam Antwoord Commentaar
Han Hoogeveen spade icon 2 Ik ga passief verdedigen en probeer niets weg te geven.
Jaap Stomphorst spade icon 2 Ik wil t liefst niet starten. Hoop dat dit veilig is. HBxx in de dummy en leider A9xx wordt ik niet vrolijk
Jan Talmon spade icon 2 ik denk dat op dit spel een agressieve start niet helpt. Partner zal niet veel hebben. En ik heb geen idee in welke kleur dat zou moeten zijn. Ik start met troef. En zie dan wel wat er gaat gebeuren.
Jan Wolthuis spade icon 2 een start met een rode kleur is onaantrekkelijk. ik wil voorkomen dat de leider aan 1 kant 2 introevers gaat maken. daarom troefstart en als ik weer aan slag kom troef door
Joop Belderok spade icon 2 Je kunt met zo’n hand in alle kleuren wat weggeven. Partner zal niet veel hebben en dan lijkt een passieve start in schoppen toch het beste.
Pieter-Bas de Bruijn spade icon 2 Ik kan weinig hulp van partner verwachten dus mijn plaatjes zullen het moeten doen. ♥, ♦ en ♣ start zijn allemaal riskant, ♠ geeft het minste weg.
Pieter-Bas de Bruijn spade icon 2 Iedere kleur kan kosten maar ♠ is het minst riskant met hooguit een doubleton bij partner.
Ronald Lokers spade icon 2 Ik zie dit alleen down gaan als partner een zwarte aas heeft, en ik harten HV en ruiten aas mag maken. Zo&#039,n zwarte aas komt toch wel binnen dus er is geen noodzaak om agressief te starten.
Theo den Haan spade icon 2
Arnold Smeulders spade icon 5 Om de rode honneurs te verzilveren: troefstart.
Jaap Hazewinkel spade icon 5 Rode kleuren lijkt me niets. Klaver is ook niet aantrekkelijk
Kees-Jan spade icon 5 Ik heb geen lekkere kleur om mee te starten, dus probeer ik zo passief mogelijk uit te komen.
Chretienne Wiessing heart icon H Zoals het ernaar uitziet ga ik 2 slagen halen. Harten vrouw en ruiten aas.
Niels de Bruin heart icon H Kan een slag weggeven, maar ik denk dat het tempo belangrijk is. Misschien kunnen hartenverliezers van de leider weg op de klaveren
Remko Rankenberg heart icon H HV combinatie is een solide combinatie
Fred van der Leest diamond icon 7