Leads 2023-2 Probleem 6

N/Niemand

West

Noord

Oost

Zuid

1heart icon
2SA
pas
3heart icon
pas
4club icon
pas
4diamond icon
pas
5diamond icon
a.p.

2SA = minors.

U bent noord en hebt:

spade icon H 9 5 heart icon H 10 7 4 2 diamond icon V 7 club icon A V 10

Naam Antwoord Commentaar
Gerbrand Hop spade icon 5 Het spel lijkt heel lekker te zitten voor de buren, vol in de aanval
Rinus De Louw heart icon 2 Alles kan fout zijn, maar ze zitten niet in 3SA. Zou p nog harten V hebben?
Jacques Veenstra heart icon 4 De opps weten dat je harten hebt en een opening Dus als haH gevonden moet worden doen ze dat wel goed. Voor de de overige kleuren geef je nog niets weg.
Remko Rankenberg heart icon 4 De buren gaan voorbij aan 3SA, maar bieden wel de manche. Geen hartendekking dus? Vandaar 4e harten van boven, de harten 4.
Frank Drost heart icon H OW hebben geen dekking in Harten en na H2 en HA in slag 2 komt N terug met Klaveren door Lavinthal signaal
Arnold Smeulders diamond icon 7 Met 5-4+ troef bij de tp geef ik de snit op RU V meteen op.
Diederik diamond icon 7 troef. 4R lijkt mij niet forcing maar had ik graag even geweten..Hier van uitgaande lijken ze beiden ca. openingwaardes te hebben? Maat heeft dan een drol van Doris dus een plaatje bij hem zoeken is zinloos. Ik kom vast nog een keer aan slag en hoop dan de kleur na te komen waarin ik het minst weg geef. rV vinden ze wel.
Han Hoogeveen diamond icon 7 Hoe kan het nog down? Dan zou maat een aas moeten hebben lijkt het. Maar dat loopt niet weg, terwijl ik nu wel in de vork zou kunnen starten. Ik probeer daarom een start te vinden die niets weggeeft (op het tempo na).
Jaap Hazewinkel diamond icon 7 Ik wil passief starten. Dat betekent geen major. Kl A is zeker ook een optie maar troef zou zo maar goed kunnen zijn. En wie weet rekent leider niet meer op ru v bij mij
Jan Talmon diamond icon 7 Ik wil introevers voorkomen. Ik kom nog een keer aan slag (hoop ik) in klaver en kan dan de tweede ronde troef spelen. Ik start met een kleine ru voor het geval partner de heer kaal heeft.
Jan Wolthuis diamond icon 7 west lijkt kort in harten, dan zal oost kort zijn in schoppen. Dan toch maar introevers proberen te beperken.
Joop Belderok diamond icon 7 Met zo’n hand heb ik altijd liever dat partner uitkomt… Gezien het bieden zuĺlen de meeste slagen uit de crossruff moeten komen, en als ze ruitenvrouw moeten vinden, zullen ze die toch wel bij mij zoeken.
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon 7 West is kort in ♣ en ik zit tegen. Ik wil introevers voorkomen.
paul wauters diamond icon 7 Uitkomst met troef om aantal introevers van tegenpartij te minimaliseren.
Kees-Jan diamond icon V Geen fijn probleem. Het liefst start ik troef, maar die RU V maakt die start een stuk onaantrekkelijker. Een hoge kleur is echter ook een gok en zal eerder fout dan goed uitpakken. Klaveren is de kleur die de tegenpartij wilt ontwikkelen, dus daar wil ik ook niet mee beginnen. Dan toch maar troef en dan lijkt de RU V start de minst onaantrekkelijke troef om mee uit te komen.
maurits van der Vlugt diamond icon V Dit lijkt alleen down te kunnen als we of 2 slagen in de majors maken, plus KA, of als we de introevers kunnen tegengaan. Ik wil niet een hoge kleur gokken, en misschien heeft de leider maar 3R en kom dan een introever tekort. De RV is goed als maat de B heeft en rechts een tophonneur. Ik hoop met KA aan slag te komen en wellicht kan ik dan zien of R door nodig is, of we proberen AH in een major te cashen.