Leads 2023-1 Probleem 4

W/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

pas
1 SA
pas
2club icon
pas
2diamond icon
pas
3 SA
a.p.

1 SA is 15-17

U bent zuid en hebt:

spade icon H 9 8 6 4 heart icon V 10 7 6 2 diamond icon 4 club icon V 4

Naam Antwoord Commentaar
Pieter-Bas de Bruijn spade icon 4 Het gaat natuurlijk tussen ♥ en ♠. In ♠ heb ik iets minder nodig bij partner en ik geef minder snel iets weg als het niet de juiste kleur is.
Willem O spade icon 6 Schoppen H meer kans dan H-V
Albert Jansen spade icon 9
Chretienne Wiessing heart icon 2 Mijn p kan zomaar 10 punten hebben. Keuze is tussen kleine harten of schoppen. Vage redenatie: ik heb een hekel om een vork in te spelen, vandaar mijn harten start.
Floris Vlaanderen heart icon 2 Zowel harten als schoppen kunnen helemaal goed of fout zijn. Harten is denk ik iets kansrijker. Als dat &quot,raak&quot, is, heb ik met ♤H misschien een onvermijdelijke entree. Omgekeerd hoeft dat niet zo te zijn.
Gerbrand Hop heart icon 2 elk harten plaatje is goed
Han Hoogeveen heart icon 2 Ik wil een van mijn kleuren starten, ik denk dat ik hier het minste voor nodig heb bij maat.
Kees-Jan heart icon 2 Doordat ik HA 10 heb lijkt mij dat deze kleur net wat veiliger is, terwijl voor de aanval beide kleuren ongeveer even sterk zijn.
Koen Poppe heart icon 2 Partner zal iets moeten kunnen bijdragen in de kleur van de uitkomst. In harten is ieder plaatje effectief.
Leo Huvers heart icon 2 De keus is harten of schoppen uit. Voor sch uit een x bij partner is gezien mijn 5krt S niet aan de orde geweest. Dat speelt dan ook niet bij mijn keuze voor harten. Mijn overwegingen zijn dat ik van ha VT heb, waarmee ha start als partner A H of B is, sneller zal werken dan als partner een plaatje in schoppen heeft. Bovendien is om de kleur echt op te kunnen eten sch H een kansrijkere kaart om mee aan slag te komen dan ha V bijn schoppenstart. Overigens zou ik als Zuid zelf over 1Sa net Landy 2Kl hebben gepiept. Je hebt shape dus ‘quick in, quick out’.
Rinus de Louw heart icon 2 harten uitkomst beter want vraagt minder van partner.
Ronald Lokers heart icon 2 Sch H kan dienen als entree voor de hartens, ik zie ha V minder snel een entree worden voor de schoppens.
Rosalind Hengeveld heart icon 2
Sjoerd Wartena heart icon 2 Partner hewft de punten en ik hoop hem in een van beide majors te vinden. In harten heb ik het minst nodig bij partner.
Ton de Vries heart icon 2 Je eigen 5 kaart of die van maat, is het motto. Elke kleur kan dit zijn. Ga toch voor eigen succes en voor harten heb ik net wat minder nodig bij partner dan voor Schoppen. En schoppen H logischer entree dan Harten V. Welke major West heeft is random.
Willem Vink heart icon 2
joost brouwer heart icon 2
paul wauters heart icon 2 Harten aas bij partner kan al voldoende zijn om contract down te spelen
jacques veenstra heart icon 6
Edwin Maes diamond icon 4 Een major starten kost altijd n slag
Niels de Bruin diamond icon 4