Forum 2023-1 Probleem 1

Probleem 1. N/-

West

Noord

Oost

Zuid

pas
pas
1heart icon
1spade icon
dbl
pas
??

spade icon V B 7 3 heart icon A H B 6 5 diamond icon H 4 3 club icon V

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra 1 SA Opening met een schoppenstop. Een ander alternatief om het te bekijken is deductie: het andere kan niet. Pas om tegen te spelen is me te link, een minor bieden op een driekaart lijkt me niets en de harten herhalen is toch ook niet echt de kaart. En om 2SA te bieden als inviterend vind ik te grof (maar niet absurd).
Niels de Bruin 1 SA 2ru op een 3krt bevalt me niet. Die 2 punten te veel voor dit bod doen er weinig toe, vooral als dit een secce Vrouw is.. En wie weet gaat noord nog bieden.
Willem Vink 1 SA
joost brouwer 1 SA onderboden,maar geen slagenbron
Anton 2 SA Sterk, partner heeft de andere kleuren
Chretienne Wiessing 2 SA 16 punten, ik verwacht bij partner een 8+ punten, geen schoppendekking, geen 3 kaart harten. En lengte in lage kleuren. Dan bied ik 2SA, 1SA = 13/15, 2SA = 16 pt
Diederik van Huijstee 2 SA pas lijkt me niks, 3SA te gortig en 1SA veel te karig dus 2SA. Dat zou nu een invite moeten zijn wmb en niet een 18-19SA ofzo.
Edwin Maes 2 SA P belooft kl en ru en ik heb meer dan een 1 sans bod
Frank Jordan 2 SA 2 SA, 15-17 met schoppenstop. Niet goed genoeg voor een strafpas. Gelukkig is de singleton een plaatje.
Han Hoogeveen 2 SA Ik zie 1S niet genoeg down gaan.
Joop Belderok 2 SA In elk contract loop ik het risico op snelle aftroevers in schoppen door de tegenstanders. Partners belooft ten minste 8 punten, met iets meer kan hij er 3 SA van maken dat er hoogstwaarschijnlijk dan ook wel in zal zitten, met verreweg de meeste punten gemqrkeerd bij west.
Leo Huvers 2 SA Wat anders?
Rinus de Louw 2 SA overwaarde en schoppenstop. Noord heeft punten dus kan ik met wat minder toe
paul wauters 2 SA Overwaarde aangeven
Pieter-Bas de Bruijn 2 heart icon Ik heb nog geen idee hoe hoog we moeten komen. Eerst maar eens rustig 2♥, daar is deze hand niet te sterk voor. Als partner door biedt stel ik 3SA voor.
Kees-Jan 2 diamond icon Wat een vervelend probleem. Als geen enkel bod past, dan bied ik het liefst datgene wat maar één leugen vertelt. 2RU komt daar het dichtst bij in de buurt.
Victor 4 spade icon
Gerbrand Hop Pas tja omdat het kan en het verrassend vaak goed is.
Ronald Lokers Pas Wij geen fit, zij geen fit? Het is zomaar 3SA voor ons maar ik heb geen bod waar ik mijn hand goed mee kan vertellen dus we gaan lekker tegenspelen.
Sjoerd Wartena Pas