Leads 2022-7 Probleem 2

Z/OW

West

Noord

Oost

Zuid

pas
pas
1club icon
pas
1heart icon
pas
2SA
pas
3SA
a.p.
U bent oost en hebt:

spade icon 9 7 4 2 heart icon A 9 diamond icon A 10 7 2 club icon 8 5 3

Naam Antwoord Commentaar
Jan Wolthuis spade icon 2 traditioneel: vierde van boven. N en Z lijken geen vierkaart sch te hebben, misschien kan mijn vierde sch op tijd hoog worden.
John Van Beek spade icon 2
Edwin Maes spade icon 4 Oppies hebben geen 3 krt sch
Ernst Millaard spade icon 4 3e van kleur die ze waarschijnlijk wel goed gedekt hebben maar die ik nog twee keer kan aanvallen
Jan Willem van Nunen spade icon 4 Wellicht is er toch iets te ontwikkelen in de schoppen, andere starts nog onaantrekkelijker
Johan de Bruijn spade icon 4 Waarschijnlijk beide tegenstanders geen 4krt schoppen
Peter Bunschoten spade icon 4
Anton spade icon 7 (Ijdele) hoop op iets bij partner. De azen lopen (nog) niet weg
Rinus de Louw spade icon 7 de kans op lengte bij opps in schoppen lijkt me kleiner dan op lengte in ruiten. IK heb geen plaatjes in schoppen, daarom start ik met de 2e
Ronald Lokers spade icon 9 Met 2 azen als entree is er in schoppen misschien wat te ontwikkelen. Verder wil ik zo passief mogelijk starten naar de sterke sans-hand toe.
Roel Donker club icon 5 rAT72 is te lelijk om van te starten. Zij hebben verder geen hartencontract onderzocht, terwijl partner geen schoppens heeft geboden. Voelt niet als een spel waar we snel 5 slagen moeten maken. Met mijn azen voelt het bovendien alsof we vooral niet de 9e slag weg moeten geven en dan lijkt klaver het veiligst.
ton reedijk club icon 8 zou geen andere start weten
BG heart icon 9 Vaagheid troef
Bert te Velde heart icon A De kleur zelf kan raak zijn (partner heeft er minstens 4) en als dummy ze goed heeft kan ik er sowieso weinig tegen doen met slechts een dubbelton Aas er voor (met natuurlijk de kanttekening dat ik dan nu wel een tempo heb weggegeven). Bijkomend voordeel van Ha-Aas is, dat ik aan slag blijf en een tweede schot kan lossen. Sch zou mijn alternatief zijn, maar een aardige 5krt kan maat niet hebben (niet gevolgd over 1Ha) en ik heb, behalve lengte, geen vulling-bijdrage.
Dennis Ottevanger heart icon A Kan best fout zijn, maar is de meest waarschijnlijke downkans. Zuid had naar een 3krt Ha kunnen informeren, dus partner heeft min. een 4krt.
Erik Hoeksema heart icon A Ik probeer de vijfkaart van partner te vinden. Aanwijzing: geen cbs van zuid.
Guus van Boven heart icon A sch valt bij mij als 1e af, te weinig kans op slagen. Ru kan in de herkansing, ha beste kijk-aas om het vervolg te bedenken. En wie weet is dat ha…
Anton diamond icon 10 Alles kan goed zijn.
Ciska Zuur diamond icon 2 N had 2♦ kunnen bieden ipv 2Sa. N kan nog steeds 4 krt ♠ hebben, dus ♦. In mijn systeem kleintje – plaatje
H. Maarse diamond icon 2 Partner moet iets in ruiten hebben voor kansrijk tegenspel.
Jacques diamond icon 2
Koen Poppe diamond icon 2 Maat zal vast wel 3 of zelf 4 schoppen hebben, maar geen 5 en de plaatjes zijn waarschijnlijk verkeerd geplaatst. Dus hier gewoon ouderwets je beste kleur starten.
Marcelles diamond icon 2 De laatste keer dat partner geen rui startte van A10xx had ik HVxxx.
Marco ter Laare diamond icon 2 Paren of viertallen maakt in dit geval wel verschil voor de uitkomst, in paren is schoppenstart vrij opgelegd (de 13e schoppen ontwikkelen) terwijl de down kans groter is met ruitenstart. Aannemende dat het hier om een startprobleem in een viertallen match gaat zou ik ruiten 2 uitkomen.
Niels de Bruin diamond icon 2 N kan best een 4krt sch hebben, ruitenstart biedt meer kans op down m i.
Piet lagas diamond icon 2 Ongeboren kleur
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon 2 Mijn ♠ zijn niet goed genoeg om mee te starten, dat kost al snel een slag. Ik start een kleine ♦. Als partner de V of de H heeft kunnen we 3♦, 1♥ en hopelijk nog een slag in ♣ of ♠ maken.
Ton Grootens diamond icon 2 Ik denk nier dat ik goed kan uitkomen en mijn partner is dat met mij eens. Maar &#039,n schoppenstart zie ik toch niet zitten.
Andre van der Werff diamond icon 7 Partner heeft punt of 6. Alleen met ruiten kan het dan down
Han H. diamond icon 7 De klavers lopen, dus we hebben haast. De ruitens bieden het meeste kans op slagen.
Sjoerd diamond icon 7
Sjoerd diamond icon 7 Beste kans op lengte slag met de 6 pt die partner max kan hebben.
arnold smeulders diamond icon 7 De enige kans is 3 ruiten slagen, harten aas en een schoppen slag. Partner moet dan iets hebben als Hx Bxxx HBxx Vxxx