Forum 2022-7 Probleem 2

Probleem 2. W/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

2heart icon
pas
pas
??

2heart icon is zwak.

spade icon A 5 heart icon 7 4 diamond icon A 9 5 3 2 club icon A H 10 3

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Han H. 2 SA Dat lijkt het meest op mijn hand, mijn maat heeft een stop.
John van Beek 2 SA
Roel Donker 2 SA Mijn kleur is niet goed genoeg om te bieden en DBL zou maat al te snel tot het bieden van schoppen kunnen verleiden. Ik heb een mooie hand om SA mee te bieden. Jammer dat ik geen stop heb, maar ik zit toch voor de 2♥ bieder dus dat hoeft niet zo&#039,n probleem te zijn.
Jan Willem van Nunen 3 club icon Het moet toch iets in de minors betekenen. Als partner de harten stopt, is dit een kansje.
Anton 3 diamond icon In elk geval moet er een bod komen. Dbl valt af wegens te kort in spade icon Dan maar de langste kleur
Bas 3 diamond icon
Ciska Zuur 3 diamond icon Ik pas niet. 2Sa is wrsch 18-19 Sa en niet minors, valt af. Na X biedt p. geheid ♠. 3♦ minst slechte en eventueel later nog de ♣
Gerbrand hop 3 diamond icon 74 vind ik toch net te mager als stop
Helene Thygesen 3 diamond icon 2sa is misschien veiliger – we kunnen naar 3kl als het gedoubleerd wordt. Maar het kan ook leiden tot een 3sa waar ze meteen zes hartenslagen nemen.
Jan Wolthuis 3 diamond icon De kans op een manche bij ons is te groot om laf te passen. Als 3rui al te hoog is, dan zal 2Hrt zeker worden gemaakt….
John Korver 3 diamond icon Doublet zou bij mij gebalanceerd zijn en stop in harten zijn. Blijft dus een ruiten bod over.
Mark de Meer 3 diamond icon alle alternatieven zijn niet goed. Wat kan in elk geval niet, dat is dubbel m.i. passen ook niet dus dan maar 3R. Ja, dat gaat wel eens voor een nummer maar bieden is gevaarlijk, passen nog veel gevaarlijker.
Niels de Bruin 3 diamond icon geen sch dus geen doublet, te veel om te passen. we gaan zien wat partner doet. Kan zomaar een lange schoppenkleur hebben met een matig spel, Of hij biedt 3SA of 3ha.
Onno Janssens 3 diamond icon
Pieter-Bas de Bruijn 3 diamond icon Doublet valt af want na 2♠ heb ik geen bod. Sans zonder ♥ stop kan natuurlijk niet. 3♦ vind ik het dichtst in de buurt. Als partner nu 3♥/♠ biedt kan ik mijn ♣ vertellen. Op 3SA pas ik.
Rinus de Louw 3 diamond icon
Ronald Lokers 3 diamond icon Ik zou het liefst doubleren maar als partner 2S biedt heb ik ook weer een probleem. 2SA zonder hartenstop wil ik ook niet, netzomin als passen. &#039,Dan maar&#039, 3R.
Sjoerd 3 diamond icon
Andre van der Werff Doublet Doublet is meest flexibele bod
Anton Doublet Een schoppen antwoord corrigeer ik naar ruiten
Bert Hendrix Doublet D en als maat 2S biedt 3K (pas of bied 3R)
Bert te Velde Doublet Dbl niet ideaal met slechts 2 Sch, maar 3Ru is ook zo wat met slechts een magere 5krt EN een alternatieve kleur. Als maat een strafpas heeft heb ik 4 topslagen voor hem en als hij hoog Sch biedt heb ik overwaarde/topkracht-compensatie voor de ontbrekende 3e Sch. Voorzienbaar probleem: maat heeft een goede kaart met zowel een 4krt Sch als een Ha-stop. Als hij daarmee 3Ha biedt zit ik vast, biedt 4R, en ga in het post-mortem toegeven dat ik natuurlijk met 3Ru had moeten beginnen om in het onverliesbare 3Sa te komen. NB: Het zou bij biedproblemen i.h.a. wel prettig zijn te weten wat biedingen van de tegenpartij betekenen, i.c. wat 2Ha is: weak-two, Muiderberg, …?
Hans Maarse Doublet Als partner 2S antwoordt, bied ik 3R.
Jacques Veenstra Doublet
Piet Doublet sterk genoeg, en schoppen heb je nou eenmaal niet altijd. 2S converteer ik naar 3K, dan snapt partner het prima.
Piet Lagas Doublet Te Sterk voor pas. Te slechte ruiten voor 3 ruiten.
Erik Hoeksema Pas Met frisse tegenzin, maar ieder bod is verkeerd
J.P.Derksen Pas Pfff. Partner heeft gelukkig gepast en geen 2 schoppen geboden.
Marco ter Laare Pas De kans dat doublet goed afloopt is zeer klein, voor 2SA mis je een hartendekking en voor 3 ruiten zijn je ruitens te slecht, pas dus. Marion is te agressief om te passen vermoed ik.
ton de vries Pas Ga gewoon proberen mijn 4 topslagen te maken en een plusscore te pakken. In mijn systeem (2sa echt en na doublet/2S partner is 2Sa echt en overwaarde) kan ik minors niet aanbieder. Als maat strafpas had deed ik het heel erg fout.