Forum 2023-5 Probleem 1

Probleem 1. Z/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

?

spade icon A 8 3 heart icon 5 diamond icon A H 10 3 club icon 10 9 8 7 4

Je bod?

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra 1 club icon 3x trick en een 5 kaart, ik zal het probleem wel missen?
Jan Wolthuis 1 club icon Opening voldoet aan regel van 20 (11 hcp + 5-4). Hopelijk hoor ik van maat een vijfkaart schoppen… En als de tegenpartij in de bieding wil komen, dan heb ik hopelijk 3 slagen in de verdediging…
Mark de Meer 1 club icon Nu &quot,gewoon&quot, 1K, derde hand zou ik zeker 1R overwegen
Paul Hoevenaars 1 club icon En na 1H van partner herbied ik 1SA, net als na een volgbod van 1S en een negatief doublet van maat. Na een volgbod van 1H en doublet van maat kan ik 1S bieden, wat precies 3S belooft, of een supportdoublet, als rechts 2H zou bieden.
Pieter-Bas de Bruijn 1 club icon Ik heb maar 1 kans om iets te bieden, daarom bied ik 1♣. Dat mag net volgens de regel van 20.
Rinus de Louw 1 club icon Regel van 20 met mooie honneurs.
Ronald Lokers 1 club icon Voldoet aan de regel van 20, hoewel je natuurlijk liever klaveren aas dan schoppen aas hebt. Plus wanneer je past en het gaat pas-(1H)-pas-(2/3H) dan zit je ook voor het blok. Liever meteen partner vertellen dat ik nog wel iets heb.
Tjebbe Witteveen 1 club icon AH A is voor mij een opening en dan gewoon 1kla, langste kleur.
To Fliek 1 club icon
Anton 1 diamond icon 1diamond icon daarna nog 2club icon zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid blijven
Harry Geelen 1 diamond icon De voornaamste vraag is wat te herbieden na een 1h antwoord. Na 1r p 1h p 2k loop ik de kans in een 42 fit te eindigen. Maar 1k p 1h 2k geeft helemaal een verkeerd beeld.
Jacques Veenstra 1 diamond icon Na een klaveropening krijg ik mijn mooie ruitens niet meer in beeld. Of de opps of p gaat harten bieden. Dan weet p in ieder geval een 4krt Ru bij me en kan hij er met een gerust hart mee starten. Op 1H van p zeg ik 1Sa, op 1S verhoog ik naar 2S.
Remko Rankenberg 1 diamond icon Hiermee passen is een beetje jammer. Maar na 1 klaveren krijg je na harten rebidproblemen. Als ik begin met ruiten kan ik 2 klaveren gebieden en geef zo een verdeelde hand aan
Han Hoogeveen 2 SA Beetje flauw, maar bij ons is 2Sa 11-15 met minstens 5K-4R.
Aart de Leeuw Pas Matige kaart, geen goede herbieding na 1 harten
Anton van Uitert Pas Geen opening, reden om niet te passen. 1K voor de start? 1R en dan 5R4K of 12-14 bal vertellen? Moeilijk. Toch maar pas.
Jos van Gerwen Pas Weinig punten en niet in je langste kleuren.
Patrick Finaut Pas Welliswaar drie slagen, maar tegen de hoge kleuren moet deze hand het afleggen. Pas limiteerd mijn hand.
erik de visschere Pas onvoldoende punten , té veel losers , geen énkele reden om het bieden te starten , geen rebid !