Forum 2023-1 Probleem 2

Probleem 2. O/-

West

Noord

Oost

Zuid

pas
pas
2club icon
dbl
pas
??

2club icon is precisie: 6+ klaver, of 5+ klaver + 4 hoog

spade icon 9 8 7 heart icon A H V diamond icon B 5 4 2 club icon B 6 4

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Edwin Maes 2 SA Partner heeft vast een plaatje
Han Hoogeveen 2 SA Dat lijkt het meeste op mijn hand.
Chretienne Wiessing 3 club icon Moeilijk. 3 ruiten, maar eigenlijk wil ik m’n harten ook wel laten horen..2SA kan ik niet bieden, geen dekking in klaveren. 3 klaveren vind ik ook een mooi bod. Ik ben sterk, 10-11 punten geef ik m.i. aan met dit bod. En relatief goedkoop qua biedruimte. 3 klaveren wordt het.
Kees-Jan 3 club icon Ik vind mijn hand sterk genoeg om met 3KL te vragen naar een klaverstop voor 3SA.
Leo Huvers 3 club icon Ik heb al gepast, geen 4krt M en wel een aardige kaart. Met 3kl komt die boodschap over.
Niels de Bruin 3 club icon een maximale voorpas en geen geschikt bod
Rinus de Louw 3 club icon maximaal punten, geen eigen kleur
Ronald Lokers 3 club icon Voor 2R heb ik teveel, voor 2H (als je dat al wilt doen, het is maar een 3-kaart maar wel een hele mooie) ook en 2S en 2SA vallen wat mij betreft ook af. 3K legt het balletje terug bij partner. 3H hoog ik op naar 4, op ieder ander bod pas ik.
Ton de Vries 3 club icon Genoeg voor tikkie terug, is in min boek niet per se 4 4 hoog
Victor 3 club icon Als het even kan Sans en dan in hand partner
joost brouwer 3 club icon weet geen ander bod… 2 rui is niks,3 rui lijkt absurd krijg nu hopelijk een 5 kaart hoog te horen(wishful)
paul wauters 3 club icon Vraagt om stop, wil manche spelen
Diederik van Huijstee 3 diamond icon tegenover een zuivere take-out shape heb ik eigenlijk mijn bieden niet, maar de kans dat maat iets als een 4432 met wat overwaarde en een klaverstop heeft is me te groot voor 2R.
Pieter-Bas de Bruijn 3 diamond icon De ♦ zijn wat mottig maar ik moet mijn kracht aangeven. Een direct bod op 3-niveau belooft 8-11 punten, zwakkere handen gaan via 2SA.
Sjoerd Wartena Pas SA bieden lijkt me niet zonder stop en is gokken. We hebben geen major fit dus maar hopen dat we het contract met troef uit down krijgen.