De Lombard 1 bovenaan na eerste MK-weekend

Utrecht, 8 oktober 2023.

Eerst even uitkomen!

spade icon A 9 4 heart icon A 7 4 diamond icon 8 2 club icon B 10 9 5 3

Rechts opent 1spade icon, links 1SA, rechts 2heart icon (5spade icon, 4+heart icon, max 14 punten), links 4heart icon. Wat wordt het?

Na het eerste MK-weekend staan de internationals van de Lombard 1 bovenaan. Drijver-Brink, Kalita-Nowosadzki, en Piedra-Zimmermann hebben een gemiddelde van 13,46 vips per wedstrijd gescoord en hebben daarmee 5 vips voorsprong op ’t Onstein 2. Franck Multon viel in dit weekend en speelde met Piedra en met Zimmermann.

Kijk op de NBB-site voor alle uitslagen.

Voor mijzelf was het 10 jaar geleden dat ik in de MK mocht spelen. In juli 2014 overleed mijn partner Chris ten Kate plotseling, waarna ik het bridge in de hoogste regionen even aan me voorbij heb laten gaan. Omdat Marcel Winkel verhuisde naar Portugal ontstond er een vacature in BCO1, en zo kwam het dat ik met Dennis Kruis een partnership ben begonnen. Het ging redelijk, want Dennis zat goed in de wedstrijd. Wat kwam je uit tegen 4heart icon?

Zo zat het:

Dennis koos diamond icon8, en de leider zit in de problemen. Hij nam diamond iconA en speelde spade icon10, maar Dennis won de aas en speelde klaver na. Toen had de verdediging 4 slagen, en de communicatie om die op te rapen. Aan de andere tafel startte noord club iconB, en toen kon de leider een ruitje weggooien op club iconA. Het was nog wel even spannend, maar met heart iconV dubbel voor kwam deze manche binnen voor 10 imps.