Leads 2023-8 Probleem 2

Probleem 2. Z/Allen

West

Noord

Oost

Zuid

1SA
pas
2club icon
pas
2diamond icon
pas
3SA
a.p.

Je bent west en hebt:

spade icon 10 6 heart icon 9 8 4 diamond icon B 9 7 6 5 club icon H 7 2

Naam Antwoord Commentaar
Bart Hoekstra spade icon 10 Het biedverloop vraagt om een start in een Major. Waar zijn al schoppens gebleven?
Han Hoogeveen spade icon 10 Ik start voor de maat.
Hans van Ommeren spade icon 10 Een lage kleur valt af. Niet alleen omdat de leider daar sterk in is, ik heb waarschijnlijk ook geen entree. Dan maar de kortste hoge kleur, des te meer kans dat maat, die wel entrees heeft, daar lengte in heeft.
Kees-Jan spade icon 10 Volgens mij de grootste kans om de vijfkaart van partner te prikken.
Leo Huvers spade icon 10 Rechts iig geen 4krt schoppen, in dummy wellicht wel en bij partner minstens 4krt schoppen. Ik probeer de lengte van partner aan te boren. Alternatief is ruitenstart. Dat wekt alleen als ie hoog us voordat mij kl H er uit is of partner langer in rui is dan de leider. Dit laatste us gezien aan hoge kleuren bij de leider niet waarschijnlijk. Wel waarschijnlijk is dat de leider kengte klaveren heeft, waarmee verdwijnen van mijn klaveren heer voordat eventueel de ruitens voor ons vrij zijn alleen maar aannemelijker wordt.
Niels de Bruin spade icon 10 Kleur van partner hoop ik
Remko Rankenberg spade icon 10 De grote vraag hier lijkt mij of je met je eigen 5 kaart staat of voor je maat. Met deze magere ruiten en maar 1 aankomer kies ik voor maat. Schoppen tien.
To Fliek spade icon 10 Mijn partner heeft meer punten dan ik, ik hoop hem in schoppen te vinden.
Chris Westerbeek heart icon 8
Leon Bijnsdorp heart icon 8 Passieve start (MUD). Geeft hopelijk niets weg. Ik zie de ruitens niet zo snel hoog worden voor mijn evt. entree (kl-H) weg is.
Gerbrand Hop heart icon 9 ik speel zelf hier doublet (graag) voor schoppen uit dus daar geloof ik niet echt in… Dus ik denk harten uit, hoewel ik sowieso weinig vertrouwen op down heb..
Onno Janssens heart icon 9 De ruitens via de start ontwikkelen lijkt onwaarschijnlijk. Ik probeer de lengte van mijn p op te zoeken. Die heeft hopelijk enkele entrees, gezien mijn gebrek aan punten
Wiebe heart icon 9 ST is me net te waardevol.
Rinus de Louw diamond icon 5 H V in ruiten bij P is genoeg om het down te krijgen. Met schoppenstart riskeer ik een gratis snit voor de leider. En kleintje belooft plaatje!