Zimmermann weg bij Monaco

Monte Carlo (Monaco), 20 juni 2019. Pierre Zimmermann, sponsor en speler van het nationale open team van Monaco, beëindigt zijn relatie hiermee. Hij gaat uitkomen voor zijn geboorteland Zwitserland zodra de bepalingen van de internationale bridgeorganisaties het toelaten. Dat staat te lezen in een persbericht van Jean-Charles Allavena, president van de Monegaskische bridgefederatie. Onder leiding en sponsoring van Zimmermann kende Monaco een open team van wereldklasse. Daarin speelde Zimmermann zelf met de Fransman Franck Multon. Voorts traden na wisseling van nationaliteit toe de voormalige Noren Geir Helgemo en Tor Helness en de voormalige Pool Krzysztof Martens. Eerder gold dat ook voor de voormalige Italianen Fulvio Fantoni en Claudio Nunes, die echter later werden verdacht en door diverse instanties veroordeeld voor valsspelen. Dat noopte Monaco de titel in te leveren die zijn open team had verkregen voor de Europese kampioenschappen voor landenteams 2014 (zie ons artikel van 15 november 2018).

Ook heeft Zimmermann grote bridge-evenementen in Monaco doen plaatsvinden, zoals de Cavendish en de European Winter Games.

In verband met de terugtrekking van Zimmermann en zijn sponsoring doet Monaco niet mee aan het wereldkampioenschap voor landenteams om de Bermuda Bowl later dit jaar in China, hoewel het zich daarvoor had gekwalificeerd. In plaats daarvan mag Polen nu meedoen.