Volgende horde: Monaco

Dallas, 27 maart 2014. Team Hollman, met aan boord de op dit niveau debuterende Nederlandse nieuwe kernploegparen Tichá-Ritmeijer en Van Lankveld-Van den Bos, heeft tijdens de Noord-Amerikaanse kampioenschappen in Dallas de ronde van 16 van de Vanderbilt bereikt door gisteren Team Bloom te verslaan. Spannend was het wel. Na het eerste segment (van vier) keek de formatie van Hollman nog tegen een forse achterstand aan en de  uiteindelijke marge bedroeg slechts een luttele 7 imps (132–125).  Vandaag wacht het team opnieuw een zware opgave: Monaco, nummer één van de plaatsingslijst. De uitdaging is des te groter omdat sponsor Pierre Zimmermann onverwacht naar huis is teruggekeerd en Monaco daarom 64 spellen lang in zijn sterkste opstelling zal spelen: Helness-Helgemo met Fantoni-Nunes.  

Uit het vierde segment van de wedstrijd tegen Bloom rapporteert Joris van Lankveld een aardig spel:

“Rechts heeft een vierkaart schoppen, links een vierkaart harten en partner heeft 2 niet gedoubleerd. Ik startte daarom met ruiten. Berend [van den Bos] speelde drie keer ruiten, voor de boer van de leider. De leider speelde SA en schoppen; Berend nam de heer en incasseerde schoppenheer. Berend speelde klaveren na en nu moest de leider raden wie klaverenvrouw had. Hij probeerde de boer en was daarna kansloos.

Aan de andere tafel opende Richard [Ritmeijer] 1SA en bood Magie [Ticha] meteen 3SA. Ik ben daar wel voorstander van, enerzijds omdat 3SA zelfs tegenover een 4432 met een vierkaart hoog het beste contract kan zijn, anderzijds omdat de tegenpartij geen informatie heeft met het starten en verdedigen. De tegenpartij wist niets en kwam uit met harten, waarna Richard via drie slagen in schoppen, drie in harten, twee in klaver en een in ruiten negen slagen haalde.

Gezien de eindstand denk ik dat onze tegenstander in het vervolg meteen 3SA biedt met een 4333.”