Monaco maatje te groot

Dallas, 28 maart 2014. In de achtste finale van de Vanderbilt heeft team Hollman met 110–151 verloren van Monaco. Hollman was nog het laatste team met Nederlanders in de gelederen, namelijk de kernploegparen Ritmeijer-Tichá en Van den Bos-Van Lankveld. Monaco, nummer één van de plaatsingslijst, speelde met de voormalige Italianen Fantoni-Nunes en Noren Helgemo-Helness, nu allen formeel Monegasken.

Op de Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen in Dallas staat voorts Tim Verbeek met de Deense Christina Madsen tweede in het prestigieuze Silodor open parenkampioenschap. Vandaag (vrijdag) is daarvan de finale. Om te winnen moeten Christina en Tim een achterstand van ruim een speltop inhalen.

Een mooi biedspel plus mooie safety play van Ritmeijer-Tichá, dat aan de andere tafel door Monaco werd gemist:

Na troef uit is het spel honderd procent wanneer de troeven 2-2 blijken te zitten. Na het tweede rondje troef eindig je namelijk in dummy en troef je een klaveren. Je hebt twee entrees in schoppen om de andere twee klaveren te troeven. Schoppen en klaveren beide geëlimineerd, aan beide kanten nog een troef en alle ruitens. Ruiten boer uit de hand en het contract is honderd procent.