Verbeter je afspel met vlogger Pete Hollands

Pete Hollands, die naam moet je inmiddels wat zeggen als je ooit op YouTube de zoekterm “play bridge” hebt ingetoetst. Pete is een professionele, Australische bridgespeler die speelvideo’s maakt over bridge, waarin hij zijn gedachten bespreekt terwijl hij een hand afspeelt of verdedigt. Op die manier geeft hij andere spelers inzicht in zijn denkproces. Hij doet dat met veel zelfspot, vooral als hij blundert. Hollands maakt deze video’s al geruime tijd voor BBO en Funbridge maar inmiddels ook al weer even voor IntoBridge. Die laatste online club is sterk aan het groeien; op de ranglijst kwam ik bijna 3.000 deelnemers tegen (waarvan de meesten gelukkig onder mij).

Pete probeert te winnen van Stefan Skorchev,
the CEO van IntoBridge. Je kunt die partij hier bekijken.

Stefan Skorchev

Hollands uploadt elke dinsdag, donderdag en vrijdag video’s en daarnaast ook bij andere speciale gelegenheden. Op dinsdag uploadt hij het ‘Weekly Free Instant Tournament’, een evenement dat gratis gespeeld kan worden op Bridge Base Online (BBO). De link daarvoor vind je als je ingelogd bent op BBO. Kijk hier om te zien hoe Pete het uitlegt en hoe hij het er heeft afgebracht. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe serie van acht spellen die je kunt spelen. Later zoek je de aflevering op YouTube erbij en kun je zien hoe Pete gescoord heeft en hoe deze scores tot stand kwamen. Het is een ‘best hand tournament’ wat inhoudt dat er niemand meer punten heeft dan jij. Heb je dus 15 punten, dan kan het zijn dat iemand anders er ook 15 heeft, maar nooit meer.

Donderdag uploadt hij ook een speelvideo die varieert van iemand die hem heeft uitgedaagd, of Pete tegen The World tot een gratis dagtoernooi. Vrijdag post hij zijn favoriete hand van de week en geeft wat meer uitleg.

Uiteraard heeft Pete een eigen website, waar je al zijn YouTube-inhoud kunt vinden en nog veel meer. Alles is in het Engels en omdat Peter duidelijk spreekt en veel humor gebruikt, is het goed te volgen.

IMP heeft een interview gepland met Pete, dat voor een deel op onze website komt. Het uitgebreide interview verschijnt in Bridgemagazine IMP, dat alleen voor abonnees beschikbaar is. Er is momenteel een actie: twee jaar (16 nummers) IMP in de brievenbus, voor maar € 100,-. Je krijgt daarbij bovendien GRATIS het boek ‘De Enige Kans’ toegestuurd. Kijk hier voor een abonnement.