Van Lankveld uitgeschakeld

Straatsburg, 16  juni 2023, halve finales Open Teams en Open Paren

Na ronde 3 van 4 was de tussenstand in de halve finales niet zo heel spannend bij France Green tegen Vinci (117-68) maar wel bij Lankveld tegen Vinciguerra: 79-78. Maar de vierde ronde begon met een ware opmars van Van Lankveld met 22 onbeantwoorde imps. Daarvan greep Vinciguerra op drie achtereenvolgende  spellen 35 imp terug. Ineens een achterstand van 101-113  voor Van Lankveld met nog vijf spellen te gaan. Geen swingspellen op de laatste vijf behalve het laatste waar NZ 7diamond icon kunnen maken maar beide NZ-paren 6heart icon doubleerden. Van Lankveld uitgeschakeld.

Een buitengewone prestatie van Team Van Lankveld, dat bovendien als enige met maar twee paren speelde: (foto vlnr Van den Bos, De Boer, Snellers-Van Lankveld)

Lankveld (-Van den Bos, De Boer-Snellers) vs –Vinciguerra (Bessis, Bompis, Lorenzini, Multon, Soulet, Vinciguerra): 101-120.

France Green (Bernard, Levy, Lhuissier, Mauberquez, J. en L. Rombaut) vs Vinci (Donati, Duboin, Hugony, Lauria, Versace, Vinci): 158-104

Twee Nederlandse paren in finale Open Pairs:

In de Open Paren plaatsten Gert-Jan Paulissen met de Belg Sam Bahbout, Oscar Nijssen- Tim van de Paverd en Veri Kiljan-Bart Nab zich voor de Halve Finale A. De eerste twee paren plaatsten zich voor de finale van morgen.

Diverse wedstrijden  zijn te volgen op BBO. Voor informatie en resultaten: www.eurobridge.org