Turnips wint Mixed Teams

Straatsburg, 9 juni 2023

De finale van de Mixed Teams vond plaats tussen Team Otra Vez (Hult-Nilsson, Björk Heed-Palma) en Team Turnips (Tartarin-Lorenzini, Halfon-Robert, Franceschetti-Huberschwiller). In een wedstrijd waarin de teams elkaar in evenwicht hielden, begon de laatste zitting met een voorsprong van 13 imps in het voordeel van Turnips. De imps wisselden voortdurend van richting. Op het een-na-laatste spel bood Palma met grote stappen naar 7diamond icon contract met een dubbele fit in schoppen en ruiten. Dat was het juiste contract. Aan de andere tafel werd er wat moeizamer geboden en wachtte iedereen in spanning af wat het eindcontract ging worden. 7spade icon is double dummy maakbaar maar WEL double dummy. Het duurde  ruim een kwartier voordat Robert na een wat mistig biedverloop over 6spade icon van partner een bod deed en wel….7 spade icon. Een down en Turnips stond nog maar 6 imp voor. Maar het laatste spel bood niet voldoende kansen voor Otra Vez. Turnips dus kampioen (130-124).

In Team Otra Vez speelden twee piepjonge Zweedse speelsters mee (Mayalo Björk Heed en Andrea Nilsson). Omdat ze als lid van het Zweedse U21-team niet naar het EK/WK Jeugd in Veldhoven konden (Zweden neemt niet deel), reisden ze op de bonnefooi af naar Straatsburg en, ongetwijfeld tot hun eigen verbijstering, mochten ze uiteindelijk de finale van de Mixed Teams spelen. Nilsson met Palma en Björk Heed met Hult. Beide jonge talenten deden mee in de laatste en beslissende zitting. Een geweldige prestatie als je net 18 bent.

De finales BAM (Board-a-match) vrouwen en senioren  zijn ook verspeeld (resultaten: www.db.eurobridge.org.)

De Vrouwen en Open Teams starten zaterdag a.s. terwijl alle parenwedstrijden na het weekend een aanvang nemen. De BAM Open begint volgende week na de kwalificatiewedstrijden Vrouwen en Open Teams.

Diverse wedstrijden  zijn te volgen op BBO. Voor informatie en resultaten: www.db.eurobridge.org.