Spel van de dag (11)

open WK Salsomaggiore 28-3-2022 Italië-Zwitserland

Slem of geen slem?

In de tweede ronde van de vandaag begonnen wereldkampioenschappen in Salsomaggiore was dit het voorlaatste spel.

Z/NZ

W

N

O

Z

spade icon A H V

heart icon A 10 8 7 4

diamond icon A B

club icon A H 6

spade icon 9

heart icon V 9 6 3

diamond icon H V 10 2

club icon B 7 6 2

spade icon B 8 6 5 4 3

heart icon H B

diamond icon 9 7 4

club icon V 8

spade icon 10 7 2

heart icon 5 2

diamond icon 8 6 5 3

club icon 10 9 4 3

West
Madala

Noord
Drijver

Oost
Duboin

Zuid
Brink

pas
2club icon
pas
2diamond icon
pas
2heart icon
pas
2spade icon
pas
2SA
pas
3heart icon
pas
4club icon
pas
4heart icon
pas
4spade icon
pas
4SA
pas
5spade icon
a.p.

Alles leek goed te gaan voor de Italianen totdat Duboin tegen een ongewoon antwoord op zijn azenvraag aanliep. Via de gebruikelijke omwegen had west een sterke balanced hand aangegeven waarna het slemschip op koers leek te liggen. Totdat…Duboin even vergat dat 5spade icon soms zelfs 5 keycards en troefvrouw aangeeft. Het maken van alle slagen was geen probleem; Italië +510.

Hoewel: alle slagen maken is lastig als je even niet oplet. Gawrys zat aan de andere tafel gewoon in 7spade icon, zoals het hoort voor een goed paar. Hij nam de ruitenstart en trok toen eerst driemaal troef. Nu moesten de hartens zich opeens gedragen en dat deden ze niet meteen. Eéntje down en een misschien niet geheel verdiende 11 imps voor Italië. Als je tweemaal troef trekt en dan de hartens speelt, gaat het goed. De derde harten troef je met de boer, over naar tafel met troef, vierde harten getroefd en op de hoge klaveren en de laatste harten verdwijnen je ruitenverliezers. Hartens niet slechter dan 4-2 is de enig overgebleven voorwaarde voor succes.

De Nederlandse teams hadden op dit spel ook niet allemaal iets om trots op te zijn. Niemand zat in zeven. Het Open team won 11 imps omdat Uruguay in 3SA bleef hangen. De senioren verloren echter 14 imps want zij bleven in 4spade icon steken terwijl Frankrijk zeven bereikte. In de mixed won Nederland een imp voor 6SA met een overslag tegen 6spade icon gemaakt voor de Denen.