Spel van de dag (98)

Polen weer boven water – onze MK zij gewaarschuwd

Vorig weekend, op het eerste centrale weekend MK en ED, speelde De Lombard 1 zonder Polen aan boord. Dat was geen beletsel om meteen de eerste plaats te bezetten maar dit terzijde.

Dit weekend maakte team Zimmermann, ditmaal spelend onder de eigen naam maar met alle vier de Polen van de partij, de Franse MK onveilig. Kijkt u maar eens naar het volgende spelletje.

O/NZ

W

N

O

Z

spade icon V 10

heart icon 7 6

diamond icon A H V B 8 7 4

club icon 10 9

spade icon B 9 4 2

heart icon A 9 8

diamond icon 9 3 2

club icon A H 2

spade icon A 8 7 5 3

heart icon V 5 4 2

diamond icon 5

club icon 8 7 3

spade icon H 6

heart icon H B 10 3

diamond icon 10 6

club icon V B 6 5 4

Aan de eerste tafel ging het bieden zoals verwacht kon worden (?):

West
Tartarin

Noord
Gawyrs

Oost
Bellicaud

Zuid
Klukowski

pas
pas
3SA
a.p.

Anne-Laure Tartarin née Huberschwiller, spelend met een jeugdspeler die in Veldhoven ook van de partij was, opende 3SA, iets wat u en ik zeker ook zouden overwegen. Iedereen paste beleefd en Gawrys kwam natuurlijk uit met club iconA. Omdat de hartenslagen daarna evenmin verzopen, ging het contract vijf down. Zimmermann +250.

Aan de andere tafel voelde Michał Nowosadzki ook wel wat voor een gambling actie. Hij probeerde echter 2SA waarna zich zowaar een serieus biedverloop ontspon.

West
Nowosadzki

Noord
Schmidt

Oost
Kalita

Zuid
Garcia

pas
pas
2SA
pas
3club icon
pas
3heart icon
pas
3SA
a.p.

Oost wist uiteraard van niets en lanceerde een puppet waarop west systematisch met 3heart icon majors ontkende. Noord, die door het routineus klinkende bieden ook niet was wakkergeschud, kwam nietsvermoedend uit met diamond icon9 – niet de beste start maar het contract was pas binnen toen zuid zijn partner speelde op spade iconV en dus zelf spade iconH weggooide om zijn ronde kleuren zoveel mogelijk intact te laten. Dat was niet goed. Nog eens +400 en 12 welverdiende imps voor team Zimmermann, afd. Polen. Het is maar dat we weten wat er elders wordt uitgespookt, hier in ons kikkerlandje.