Spel van de dag (95)

Chicago, 24 juli 2023 Finale Spingold, set 4

Sementa in glansrol

Vooral door een wat overdreven 3SA van de Italianen was de kleine voorsprong van team Fleisher veranderd in een nog kleinere achterstand, nl. 2 imps met nog 4 spellen te gaan. Op het eerste spel van die vier keek Sementa (oost) aan tegen de volgende verzameling:

spade icon H 7 6 5 2 heart icon A 8 7 diamond icon V 7 5 club icon B 4

Het bieden ging:

West
Versace

Noord
Nyström

Oost
Sementa

Zuid
Upmark

1SA
3diamond icon
dbl
pas
3spade icon
pas
3SA
4diamond icon
dbl
a.p.

Zou u nog 4diamond icon hebben geboden? Sementa wel en dat was goed voor 8 imps en weer een voorsprong want 4diamond icon ging 1 down en 3SA zit er gewoon in. Het nevenpaar had dat aan de andere tafel ook mogen spelen.

Op het spel daarna trakteerde Sementa (alweer hij – wat een glansrol voor hem, deze wedstrijd) ons op wat in Amsterdamse kringen bekend staat (stond?) als een “geweldje.” Het spel zag er als volgt uit.

W/NZ

W

N

O

Z

spade icon 7 4 3

heart icon H V 6 4 2

diamond icon 9 7

club icon H 10 6

spade icon V B 8 6

heart icon 9 8 3

diamond icon A B 4

club icon 9 5 2

spade icon H

heart icon A B

diamond icon V 10 8 6 2

club icon A V 8 4 3

spade icon A 10 9 5 2

heart icon 10 7 5

diamond icon H 5 3

club icon B 7

Het biedverloop was:

West
Versace

Noord
Nyström

Oost
Sementa

Zuid
Upmark

pas
pas
1diamond icon
pas
1heart icon
pas
2club icon
pas
2diamond icon
pas
3club icon
pas
3diamond icon
pas
3SA(!?)
a.p.

Aan de andere tafel waren OW, zoals het betaamt, in 3club icon geëindigd en hadden daar een overslag gescoord voor +130.

Aan onze tafel mocht de arme Johan Upmark weer op de pijnbank. Wat een leven: mag je na een jaar schorsing weer spelen, haal je prompt de finale van een belangrijk evenement (goed gedaan!), hebben ze je net beroofd van een manche en mag je nu uitkomen tegen 3SA na een biedverloop dat stinkt aan alle kanten…

Dat een ruitenstart, laat staan spade iconA, even dodelijk als onvindbaar was, zullen velen met mij eens zijn (denk ik zo…). Na Upmarks start van spade icon10 had Sementa snel 11 slagen bij elkaar.

De laatste twee spellen sloegen uit dus de Spingold werd met 147-133 een prooi van team Fleisher: Fleisher-Martel, Sementa-Versace en Bessis-Lorenzini.

A propos: in IMP-6 (het volgende nummer) verschijnt een groot interview met Lorenzini, alleen voor IMP-abonnees 😊. Halve finalisten Edgtton-Whibley nemen in hetzelfde nummer deel aan De Biedwedstrijd.