Spel van de dag (34)

Gokken op wie, waarom, wat…

WBT Masters Lillehammer RR1 30 mei 2022 Scoreway vs Moran

Op BBO kijken naar dit door sterke spelers bezette toernooi blijkt geen sinecure. De namen van de spelers komen in beeld maar enkel als je veel geluk hebt en met nog veel meer geluk kloppen ze ook nog en zitten ze waar ze behoren te zitten. Bied- en spelverlopen zijn soms wel en soms niet helemaal zichtbaar; meestal krijg je het eindresultaat via een claim-mededeling geserveerd. Met andere woorden: technisch gezien een enorme puinhoop. Of Christian Bakke op het volgende spel dan ook is wie hij volgens BBO lijkt te zijn, blijft een goed bewaard geheim. Maar moeilijk had ie het wél. Hij zat noord en paste. Oost begon met 1heart icon, zuid pas, west 1spade icon, oost 2heart icon en west 3SA. Bakke startte met zijn langste kleur via zuids club iconV voor de club iconH van west.

N/Allen

W

N

O

Z

spade icon ?

heart icon ?

diamond icon ?

club icon ?

spade icon B

heart icon V 6 4

diamond icon B 6 5 3

club icon A 10 6 5 3

spade icon A 10 8

heart icon B 10 9 8 5 2

diamond icon A 2

club icon B 4

spade icon ?

heart icon ?

diamond icon ?

club icon ?

Die speelde schoppen naar het aas, spade icon10 na (die hield) en schoppen na voor zuids spade iconH. Wat hebt u weggegooid op die twee schoppens?

Bakke hoopte op drie klaveren bij zijn partner en gooide 2 hartens weg. Toen kon 3SA niet meer down:

W

N

O

Z

spade icon V 9 6 3

heart icon A

diamond icon H V 9 8

club icon H 9 8 7

spade icon B

heart icon V 6 4

diamond icon B 6 5 3

club icon A 10 6 5 3

spade icon A 10 8

heart icon B 10 9 8 5 2

diamond icon A 2

club icon B 4

spade icon H 7 5 4 2

heart icon H 7 3

diamond icon 10 7 4

club icon V 2

De enige manier om 3SA down te krijgen is twee klaveren weggooien! Dan moet zuid, aan slag met spade iconH harten naspelen en kun je twee harten- en twee klaverenslagen plus 1 schoppenslag bij elkaar verzamelen. Zelfs 1 harten in noord weggooien is al te veel… 3SAC tegenover 4heart icon -1 aan de andere kant leverde het Ierse team Moran 12 imp op.

U kunt nog de hele week naar dit toernooi kijken. Men speelt een volledige round robin, daarna knock-outs en op vrijdag de finale. Wat en wie u ziet, kan ik u niet garanderen helaas maar aan het niveau van de spelers ligt het zeker niet…