Open Team heeft klein wonder nodig

De Round Robin op de EK in Herning zit er bijna op. Het Open Team heeft in de laatste wedstrijd een klein wonder nodig om nog bij de bovenste acht te eindigen, de plaats die recht geeft op WK deelname in 2025:

Tegen koploper Noorwegen werd vandaag een overwinning geboekt: 38-30. Een interessant spel:

Simon de Wijs (N) zag zijn partner (nadat deze eerst paste op 1SA van oost) ineens met 3club icon voorbij komen. Ondanks de gunstige kwetsbaarheid en de vierkaart klaveren, hield Simon wijselijk zijn mond (het hartenbezit knipoogde daarbij ongetwijfeld naar hem). En dat was maar goed ook; de leider verloor in 4heart icon vijf slagen en dat was +200 voor NZ. Aan de andere tafel opende Verbeek de oosthand met 1heart icon en daardoor kreeg de bieding een ander tempo.

Na 4heart icon zou zuid eigenlijk willen zeggen: “partner, ik wel best redden met 5club icon, en jij?”. Veel paren doen dat met een doublet. Hier moest zuid (Boye Brogeland) direct beslissen en had het doublet in deze situatie kennelijk niet in zijn arsenaal. Hij bood daarom 5club icon en mocht -300 noteren. Een nuttige 11 imp’s voor ’the good guys’. Misschien moest Bakke (N) helemaal geen 4club icon bieden als hij niet wilde dat zijn partner doorbood over 4heart icon?

Het Open Vrouwen team staat precies achtste en moet proberen het nog twee wedstrijden droog te houden. De Nederlandse senioren hebben het hele toernooi bovenin meegedraaid en staan al een tijdje op de eerste plaats. Het moet wel heel raar lopen willen zij niet in de prijzen vallen:

Tot slot het Mixed Team. Zij staan 16e en ook hier raken de wedstrijden op.

Een spel van vanavond met Sarah de Wijs eveneens tegen Noren op de noordstoel en Marcel Verhaegen zuid:

Verhagen mocht uit tegen 5heart icon en probeerde club iconA. Sarah speelde daarop club icon9 bij, hoog laag oneven. Verhaegen speelde diamond iconV na voor diamond iconA van de leider. Deze stak in slag 3 drie over naar dummy om een harten naar heart iconV te spelen, voor heart iconH van zuid. Omdat de leider geen entree naar dummy had om nogmaals in troef te snijden, was hij gedwongen om heart iconA te slaan zodat deze mislukte slempoging niet werd afgestraft? Zeker wel, want Marcel Verhaegen speelde vrolijk klaveren na. De leider nam deze Griekse gift graag in ontvangst en sneed nogmaals in troef en was een down. Dat leverde Sarah en Marcel 11 imp’s op.

De mooiste giften komen uit Griekenland…