Ontknoping Meesterklasse en Eerste Divisie Viertallen

Komend weekend vindt in NDC Den Hommel het slotweekend plaats van de Meesterklasse en Eerste Divisie viertallen. Het is spannend in de Meesterklasse, want ondanks dat BC De Lombard 1 (“de Zwitsers”) fier bovenaan staat en BC ’t Onstein 1 (Muller- De Wijs, Van den Bos – Van Lankveld en Molenaar- Verbeek) op een stabiele tweede plaats, zijn plaatsen drie en vier, die recht geven op de play-offs, nog niet vergeven. Met een voorsprong van slechts 0,3 VP’s gemiddeld na 17 wedstrijden op nummer vijf, kan HOK 1 nog redelijk eenvoudig voorbij worden gestreefd.

BC De Lombard 2, 3 en 4 zijn te vinden onder het midden, waar Lombard 4 nog flink gas moet geven om niet te degraderen. Ook HOK 2 en 3 staan onder de streep en hebben nog vijf wedstrijden om daar vandaan te komen.

In de Eerste Divisie gaat BC Theseus 1 (Klepke-Schreuder, De Roos-De Donder en Brink-Keller) fier aan kop. Verleden jaar nog te vinden in de Meesterklasse en volgend seizoen dus ongetwijfeld weer. Wie er op de plaatsen 2 en 3 zullen eindigen is nog geen uitgemaakte zaak. BC ’70 1 en BC De Zeerob 1 hebben de beste papieren, maar de nummers 4 t/m 7 zijn zeker niet kansloos om een van deze plekken nog te bemachtigen.

Na dit weekend plaatsen de bovenste vier teams uit de Meesterklasse zich voor de halve finales op 3 en 4 februari ’24. De winnende teams gaan vervolgens naar de finale, die op 24 en 25 februari ’24 worden gespeeld. De onderste drie teams degraderen rechtstreeks naar de Eerste Divisie. Er is dus ook dit seizoen geen degradatiepoule.

Uit de Eerste Divisie promoveren de nummers 1 t/m 3 na dit weekend naar de Meesterklasse. De onderste zeven teams (plek 18 t/m 24) degraderen naar de Tweede Divisie.

U kunt dit weekend gerust een kijkje komen nemen in NDC Den Hommel, er is voldoende (gratis) parkeerruimte voor de deur en de toegang is gratis. Beide dagen beginnen om 10.30 uur, adres: Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht. Route: https://maps.app.goo.gl/dkr9KaWKTspMevWY7.

Mocht u dit weekend zelf de kaarten ter hand willen nemen, dan kan dat uiteraard ook:

https://www.bridge.nl/evenementen/