Leads 2023-7 Probleem 3

Probleem 3. Z/-

West

Noord

Oost

Zuid

1club icon
1diamond icon
1spade icon
2diamond icon
2heart icon
pas
3spade icon
pas
6club icon
a.p.

2heart icon = reverse, rondeforcing; 3spade icon = 6+spade icon, MF.

Je bent west en hebt:

spade icon A H heart icon 9 8 7 3 diamond icon H 8 7 4 2 club icon V 7

Naam Antwoord Commentaar
Frans de Vroege spade icon A Kijk aas!?
Han Hoogeveen spade icon A Voordat er een schoppen op ruitenaas in dummy weggaat. De enige kans op down is twee schoppenslagen.
Anton spade icon H Zuid zit met maximaal 1spade icon. Als dat zo is dan is dit de meest handige uitkomst
Chretienne Wiessing spade icon H
Cor Balfoort spade icon H Voor de count en – hopelijk – het tempo voor een indicatie waar de downslag uit gaat moeten komen
Kees-Jan spade icon H Het lijkt me dat we eerder !SAH kunnen oprapen dan een ruitenslag en een tweede. Met de heer vraag ik maat om distributie te signaleren.
Bart Hoekstra club icon 7 Na een troefstart moet de leider het zelf doen en zie ik geen 12 slagen
Marcel club icon 7 partner heeft kla Bx en door met kla 7 te starten gaat de leider de kla fout doen. Schoppenstart maakt de kleur voor de leider te vroeg hoog.
Ronald Lokers club icon 7 Ik wil hartenintroevers in N voorkomen.
Sjoerd Wartena club icon 7 Het lijkt erop dat de leider iets van 7411 of 8410 heeft. Klaver start voorkomt evt hartenintrover.
gerbrand hop club icon V Mijn hand past totaaal niet bij het biedverloop… Ik doe troef uit voor het geval de leider een harten wil troeven in dummy?
Jan-Willem van Diepen diamond icon 2 Waar kunnen de schoppens van de leider op weg? Of heeft hij er geen en geef je hem het tempo voor het vrijtroeven? Dus maar ruiten en hopen dat maat niet op bxxx geboden heeft.
Jos van Gerwen diamond icon 2 Geen schoppen, je wilt de tegenstanders niet helpen die vrij te troeven. Harten in de tweede kleur van de leider is ook geen goed idee. Misschien heeft de leider de snit op klaveren vrouw nodig, die gaan we ook niet cadeau geven.
Niels de Bruin diamond icon 2 ik geloof niet dat we een schoppenslag hebben, eerder een ruiten en een hartenslag, nu klV ook valt. Zuid heeft misschien een 0427, noord misschien ruA, want een Mf zonder schA en H.
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon 2 Schoppenaas en heer gaan er niet doorkomen. Ik probeer een ruitenslag te ontwikkelen en hoop dat er een schoppen of klaver bijkomt.
Rinus de Louw diamond icon 2 Zuid heeft een 1 – 4 – 2 – 6, hoop ik. Ik leg een ruitenslag vast voor de schoppen nakomst. We starten 1e 3e 5e