Leads 2023-6 Probleem 4

Probleem 4. N/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

pas
pas
3heart icon
3SA
a.p.

Je bent noord en hebt:

spade icon B 3 heart icon 2 diamond icon A V 9 7 2 club icon 10 9 6 4 2

Naam Antwoord Commentaar
Rinus de Louw club icon 10 ruiten uit levert de leider de 9e slag op? Werk ik niet aan mee.
Bart Hoekstra club icon 2 Ik geloof niet in de hartestart en ruiten uit is me te gewaagd.
Sjoerd van der Schuit club icon 2 Het gaat bij mij tussen ♣ en ♠. Harten kan altijd nog. In ♣ is de kans het kleinste dat ik veel slagen bij de leider vrijmaak. Opps hebben zomaar 4♠
Chretienne Wiessing club icon 9 Klaveren negen.. je komt zeker nog een of twee keer aan slag, en mijn partner is behoorlijk lichtzinnig bij het openen van 3 harten als hij niet kwetsbaar is, dus die harten kan zomaar eens niks voorstellen.
Jacques Veenstra heart icon 2
Joris D. heart icon 2 Tja, in eerste instantie dacht ik aan een ruiten start, maar kwetsbaar stelt deze opening bij mijn maat wel wat voor. Dus toch Harten start en daarna partners entree niet om zeep zien te helpen. Overigens, na een andere start hoor ik mijn maat al vragen wat hij DAN moet bieden om mij met Harten te laten starten.
Anton diamond icon 2 heart icon te gevaarlijk. Dan eigen kleur
Fred diamond icon 2 Als Z ooit aan slag komt wordt ruiten een feest.
Gerbrand Hop diamond icon 2 We hebben wel erg weinig Schoppens… ruiten uit is erg agressief maar wel snel down, ik geloof wel in 3sch 1Ha 4kl dan is de ruiten de 9e.. maar passief dan krijg de leider alle tijd om op te zetten
Han Hoogeveen diamond icon 2 3H belooft (zeer) weinig, dus ik ga voor een agressieve start.
Harry Geelen diamond icon 2 Leider heeft ws 9 slagen in schoppen (4), harten (1/2) en klaver (3). De ruiten kunnen we of direct of in de herkansing oprollen.
Leo Huvers diamond icon 2 Kwetsbaar tegen niet heeft partner doorgaans wel goede hartens. Maar ja, zijn ze goed genoeg dat ie ze na start door mij kan oprapen en komt ie daartoe nog wel aan slag? Lijkt me sowieso niet heel waarschijnlijk en het feit dat ik slechts 2 schoppens hebt, maakt het nog weer waarschijnlijker dat Zuid ook al snel zeker 3 schoppens heeft aannemelijk. Met een enkele ha stop en 4 schoppens zou ie denk ik eerder voor x hebben gekozen. Na een kleine rui start hoeft partner als rui H bij de leider zit, wat aannemelijk is, en er links of rechts geen 4krt zit maar 1x aan slag te komen en het is down. Een bakkleur lijken ze ook niet echt te hebben of het moet sch zijn. Dan hadden ze ondanks mijn singelton ha wellicht beter in 4S kunnen zitten, wat dan na x in de Oosthand was terechtgekomen was, waarna p met bv AV ha daar vast niet mee gestart zou zijn.
Niels de Bruin diamond icon 2 Ruiten lijkt me de bete downkans, Bx bij partner is misschien genoegals partner nog een keer aan slag komt
Pieter-Bas de Bruijn diamond icon 2 ♥ is meestal niet goed met mijn singleton. Ik kies voor een agressieve kleine ♦ en hoop op de boer bij Zuid. Het alternatief is ♣10 maar dat vind ik te passief.
Ronald Lokers diamond icon 2 Ik voel er niks voor om met een hartenstart voor West mogelijk een 9e slag te ontwikkelen. Daarbij kan ik daarna partner toch nooit meer bereiken. Ruiten geeft een kans op down bv. als partner harten aas heeft met minstens een doubleton ruiten en de leider ruiten H in drieen.
Wiebe diamond icon 2
ton diamond icon 2 3 Sans is langere minor of big balanced hand, nu dus laatste. Schopen hun kleur, Harten lijkt me tegen de kans in. Tussen klaver en ruiten kies ik voor ruiten, kan de 9e slag weggeven maar lijkt me toch grootste downkans. Zie geen goede reden om anders dan mijn standaardlead te doen, Ruiten 2 (speel 1e./3e/5e)
Jos van Gerwen diamond icon A De hartendekking zal wel ok zijn. Verder is er weinig informatie. Ruiten aas heeft het voordeel dat je de dummy te zien krijgt en daar een vervolg op kunt baseren